Gemeente Enkhuizen

Nieuw patrouillevaartuig waterpolitie

Op 11 maart 2008 heeft het KLPD, de Dienst Waterpolitie, groep Enkhuizen een nieuw patrouillevaartuig in gebruik genomen.Met de komst van dit nieuwe vaartuig is de slagvaardigheid van de waterpolitie op het IJsselmeer en het Markermeer enorm toegnomen.

Snel
Vanuit Enkhuizen kan het vaartuig binnen een uur in de verste uithoek van het bewakingsgebied zijn.
Het vaartuig is speciaal ontworpen voor gebruik op grote wateroppervlakken binnen Nederland zoals het IJsselmeer en het Markermeer. De P85 vervangt de 20 jaar oude P76 en heeft Enkhuizen als vaste ligplaats.

Functioneel
De P85 is een zogenaamde Damen Stan Patrol, type 2505. Het schip heeft een alluminium romp met een lengte van 24,95 meter en een breedte van 5,45 meter. Dankzij de geringe diepgang van 1,45 meter kan het schip op nagenoeg alle plaatsen binnen het IJsselmeergebied komen. De P85 beschikt over 2 hoofdmotoren van ieder 875 PK. Hiermee kan het schip met gemak een snelheid bereiken van 47 km/u. Naast de nieuwste technische snufjes op het gebied van informatica heeft het schip standaard een speedboot en tijdens de zomermaanden zelfs een waterscooter aan boord waarmee ook de overlast langs de stranden en kust van het IJsselmeer en het Markermeer bestreden kan worden.

Motto
Het motto van de Nederlandse politie is 'waakzaam en dienstbaar' te zijn. Met de komst van het nieuwe patrouillevaartuig en de inzetbaarheid van 24 uur per dag, kan de Dienst Waterpolitie, groep Enkhuizen, dit motto helemaal waarmaken.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl