Gemeente Enkhuizen

Website voor regionale samenwerking geopend

Op woensdag 5 maart hebben de (loco)burgemeesters van de negen West-Friese gemeenten de website voor regionale samenwerking www.westfriesegemeenten.nl geopend. Dit gebeurde in de raadzaal in Hoorn, tijdens een vergadering tussen de vertegenwoordigers van de gemeenten uit de regio.

Op de website is informatie te vinden over de regionale samenwerking die plaatsvindt tussen de West-Friese gemeenten, de manier waarop dat gebeurt, achterliggende documenten, actuele zaken en afsprakenlijsten van vergaderingen van regionale overleggen. De internetpagina is bedoeld voor de colleges en gemeenteraden van de negen West-Friese gemeenten en voor geïnteresseerden in regionale samenwerking.

De gemeenten Andijk, Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Stede Broec en Wervershoof vormen samen de negen West-Friese gemeenten. Op een aantal gebieden werken deze gemeenten samen. Voorheen gebeurde dit vooral via het Samenwerkingsorgaan Westfriesland (SOW). Sinds de opheffing van het SOW per 1 januari 2005 gebeurt dat via nieuwe samenwerkingsvormen en regelingen. De website www.westfriesegemeenten.nl is één van de middelen die de negen West-Friese gemeenten inzetten om te samenwerking te bevorderen.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl