Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden, Domesta en Woonservice houden grootschalig woononderzoek

De gemeente Coevorden en de woningcorporaties Domesta en Woonservice gaan tussen begin april en begin mei een grootschalig woononderzoek houden. Zij doen dit om de tevredenheid van huurders en kopers over hun woning en hun leefomgeving te meten. Op basis daarvan moet duidelijk worden hoeveel, en wat voor soort woningen in Coevorden moeten worden bijgebouwd. En wat er moet gebeuren om een prettige woonomgeving in Coevorden te realiseren.

In het onderzoek worden vragen gesteld over de huidige woonsituatie, over de staat van de woonomgeving en de leefbaarheid en over mogelijke verhuisplannen en de woonwensen die daarbij horen. Met de resultaten van het onderzoek kunnen de gemeente en de woningcorporaties hun woonbeleid beter afstemmen op de behoeften van de inwoners van Coevorden.

Het onderzoek onder ruim 9.800 huishoudens wordt uitgevoerd door adviesbureau Companen uit Arnhem. De onderzoekspopulatie wordt onderverdeeld in huurders (3.800 huishoudens), eigenaren (5.000 huishoudens) en 1.000 potentiële starters op de woningmarkt die op dit moment nog thuis wonen. Zij krijgen allemaal binnenkort een uitnodigingsbrief en vragenlijst in de brievenbus. Het is ook mogelijk om de vragenlijst via internet in te vullen. Ook mensen die prima naar hun zin wonen en voorlopig niet van plan zijn te verhuizen, wordt gevraagd om de vragenlijst in te vullen. Ook zij hebben immers een mening over het wonen in hun wijk of dorp.

Onder alle deelnemers aan de enquête wordt een ballonvaart verloot.