Waterschap Regge en Dinkel


waterschap

Scholieren in de vergaderzaal van het waterschap

Middelbare scholieren hebben op dinsdag 18 maart de vergaderzaal van het waterschap in beslag genomen. Normaal gesproken vergadert hier het Algemeen Bestuur van het waterschap Regge en Dinkel. De leerlingen van de middelbare school het Twents Carmel College, locatie de Thij in Oldenzaal, zijn vanochtend in het waterschapsgebouw ontvangen.

Bestuurder van het waterschap, Harm Meek, werkt naast zijn bestuurlijke functie ook als docent schei- en natuurkunde op het havo/vwo. En hij ervaart in het onderwijs een toegenomen belangstelling voor de problematiek van een goed waterbeheer. De zorg om de wijze waarop het klimaat zich ontwikkelt zal hier mede de oorzaak van zijn. Zijn ervaring is aanleiding voor deze waterschapsdag voor scholieren.

In samenwerking met de docenten heeft het waterschap een fictieve praktijkopdracht geformuleerd, waar de leerlingen in kleine groepen mee aan de slag konden. Het programma van de leerlingen bestond verder uit een presentatie over de klimaatontwikkeling en de gevolgen voor het waterbeheer. Ze hielden een interview met een beleidsambtenaar over werken bij het waterschap. En een bezoek aan het crisiscentrum: hier worden de waterpeilen in de gaten gehouden en kan men maatregelen nemen om wateroverlast te voorkomen als het ineens flink regent. De scholieren waren onder de indruk en hebben een goed beeld van het werkveld van het waterschap.

scholierenthijbijgewerktdscn372923.jpg (1464 Kb)