Jop Pollmann Chairman bij mobiele website-bouwer MoMac

19/03/2008 12:55

PR Newswire

ROTTERDAM, Nederland, March 19 /PRNewswire/ --

- Nederlandse mobiele technologie wint terrein in Europa ROTTERDAM, Nederland, March 19 /PRNewswire/ --
Per 1 maart jl. is Jop Pollmann (40) aangetreden als Chairman bij MoMac, marktleider in het bouwen van mobiele websites voor mediabedrijven. Als voorzitter van de Raad van Commissarissen zal Pollmann zelf actief betrokken zijn bij de verdere internationale expansie van MoMac.

MoMac is in Nederland en Engeland inmiddels marktleider in het bouwen van mobiele websites voor uitgevers, persbureaus, omroepen en
mediaproductiebedrijven. Jop Pollmann: "MoMac heeft al jaren ervaring in mobiele media, een terrein dat voor veel bedrijven nieuw is, maar momenteel een zeer snelle groei doormaakt. Vooral door de komst van steeds betere telefoontoestellen en onbeperkt mobiel Internet voor een vast bedrag per maand. Dat biedt een uitstekende basis voor verdere groei, ook buiten Nederland en Engeland. Deze groei willen we zowel autonoom als via acquisities realiseren".

Vandaag is tevens bekend gemaakt dat MoMac een finalist is voor de Red Herring 100 Europe lijst, een verkiezing van de meest innovatieve en succesvolle technologiebedrijven. Pollmann: "De uitverkiezing tot Red Herring 100 finalist ziet MoMac als een bevestiging van het succes in de afgelopen jaren."

MoMacs mobiele uitgeefplatform GoMedia ondersteunt inmiddels meer dan 500 mobiele websites. GoMedia stelt mediabedrijven in staat om zelf professionele mobiele sites te exploiteren, inclusief streaming video, mobiele advertenties en 'social networking'. Het platform maakt de mobiele websites geschikt voor zowel eenvoudige telefoons als ook voor 'smartphones', BlackBerry en iPhone.

Over Jop Pollmann

Pollmann was tot vorig jaar Commercieel Directeur van het ANP (Algemeen Nederlands Persbureau). Daarvoor werkte Pollmann in diverse internationale functies bij onder meer DoubleClick en VNU. Naast zijn nieuwe rol bij MoMac adviseert Pollmann mediabedrijven bij internationale fusies en overnames.

Over MoMac

MoMac is opgericht in 2001 en heeft inmiddels meer dan 40 werknemers in dienst. Vanuit haar kantoren in Rotterdam, Londen, Parijs en Amsterdam ontwikkelt het mobiele sites in Nederland, Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Ierland, Zwitserland en Zuid-Afrika. MoMac werkt voor mediapartijen zoals Elsevier, DAG, Planet Internet, ITV, Emap (o.a. FHM, Heat en Mojo), IPC Media, Cnet, Sanoma (AutoWeek), MTV, ANP, Voetbal International, Publieke Omroep, SonyBMG en Ministry of Sound. Het bedrijf is eigendom van het Franse venture capital fonds Truffle Capital en het management.