Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg 19/03

TILBURG, 19 maart 2008

Politie arresteert Tilburger voor mishandeling

TILBURG - De politie heeft vanmorgen tegen 02.00 uur in de textielbuurt een 46-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 19-jarige Tilburgse vrouw en haar 21-jarige Tilburgse vriend te hebben mishandeld. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

De verdachte kreeg in de woning een woordenwisseling met de 21-jarige Tilburger. Aanleiding tot de woordenwisseling was het gebruik van een simkaart. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte de man enkele keren in het gezicht sloeg. De 19-jarige vrouw kwam tussenbeiden en probeerde haar vriend te ontzetten. Tijdens deze actie kreeg ook zij een klap in het gezicht.

Team Tilburg Noord-Oisterwijk maakt smoel in de wijk

TILBURG / OISTERWIJK - Agenten van het politieteam
Tilburg-Noord-Oisterwijk hebben gistermiddag en avond op verschillende locaties in Tilburg en Oisterwijk verschillende controles ingesteld. De controles waren met name gericht op de aandachtsvelden van het team, zoals jeugdoverlast en algemene overlast. Zo schreven agenten bij verkeerscontroles in totaal 100 bekeuringen uit en arresteerden in totaal drie personen voor uiteenlopende zaken. Bij een school in de Gerswinstraat greep de politie tijdig in waardoor een opstoot tussen jongeren voorkomen kon worden.

Rond 15.15 uur heeft de politie in de Kapelmeesterlaan een 37-jarige Tilburger aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Agenten zagen dat de verdachte Qat verkocht en spraken hem aan. In de auto waarin hij reed trof de politie 15 bosjes Qat aan.

Bij een verkeerscontrole op het Verdiplein en de Jules Verneweg werden in de middag- en avonduren in totaal 65 bekeuringen uitgeschreven. Op de Jules Verneweg lag de aandacht vooral op het overtreden van de maximum snelheid en op het Verdiplein schreef de politie onder andere voor het niet dragen van de autogordel en het rijden zonder rijbewijs.

In de Gerswinstraat ontvingen 15 jongeren een bekeuring voor het veroorzaken van hinder op de openbare weg.

Bij een skatebaan in de Langvennen Noord in Oisterwijk heeft de politie gisteravond een 18-jarige Oisterwijker aangehouden voor brandstichting. Agenten zagen bij een skatetoestel een grote steekvlam. Onderzoek wees uit dat de verdachte brandbare vloeistof had aangestoken.

Bij een verkeerscontrole op de Tilburgseweg in Oisterwijk liep een 15-jarige Oisterwijkse mini-bikebestuurder tegen de lamp. De jongen passeerde het controlepunt op een mini-bike. De controlerende agenten hebben het motortje in beslag genomen en de jongen aangehouden.

Op diverse locaties in Oisterwijk en Udenhout schreef de politie bij de ingestelde verkeerscontroles in totaal 35 bonnen uit. Op de Moergestelseweg in Oisterwijk ontvingen 20 bestuurders een bon voor het overtreden van de snelheid.

Politie pakt vietal op na aantreffen grote partij hennep

TILBURG - De politie heeft gistermiddag op een parkeerplaats aan de Dr. Ahausstraat drie mannen en een vrouw van 23 en 34 jaar, allen afkomstig uit Tilburg aangehouden. Het viertal wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet.

Tijdens een verkeerscontrole controleerden agenten in de Dr. Ahausstraat de inzittenden van een personenauto. Tijdens de controle roken de agenten een sterke hennepgeur. In de kofferbak van de auto trof de politie een grote hoeveelheid hennep aan verpakt in dozen en een sporttas.

Tilburger verstopt harddrugs in onderbroek

TILBURG - De politie heeft gisteravond om 18.15 uur in de Buys-Ballotstraat een 42-jarige Tilburg aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Tijdens de surveillance zag de politie de verdachte in de Nieuwstraat. Hij was op dat moment in gesprek met een onbekende man. Omdat de agenten de verdachte ambtshalve kenden stelden ze een onderzoek in. Bij het zien van de politie fietste de verdachte weg. Via brandgangen lukte het de agenten de man in de Buys Ballotstraat aan te houden. Op het bureau trof de politie in de onderbroek van de verdachte 19 gripzakjes met daarin vermoedelijk harddrugs aan.

Politie arresteert Tilburger voor huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 16.15 uur in een woning in Tilburg Noord een 42-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 39-jarige vrouw te hebben mishandeld. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Het slachtoffer en de verdachte kregen in de woning een woordenwisseling over het ophalen van hun kind. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte zijn vrouw bij de keel greep. Tussen beiden ontstond een schermutseling waarbij de verdachte de arm van de vrouw verdraaide. Gealarmeerde agenten spoedden zich naar de woning en troffen de man aan.

Team Tilburg West en belastingdienst houden verkeerscontrole

TILBURG - Agenten van het politieteam Tilburg West hebben gistermiddag en avond op verschillende locaties in het teamgebied een verkeerscontrole ingesteld. Het team werd ondersteund door de belastingdienst. In totaal schreven de agenten 98 bekeuringen uit. De belastingdienst inde ruim 17.500 Euro en nam drie voertuigen in beslag.

In de middaguren controleerden agenten het verkeer op de Reitse Hoevenstraat, het Burgemeester van de Mortelplein en de Baron van Voorts tot Voortsweg. In de avonduren vond er een grootscheepse controle plaats op de Bredaseweg in Tilburg. De politie schreef bonnen uit voor onder andere het niet dragen van de autogordel, gevaarlijk rijgedrag, het niet dragen van een helm, het rijden door rood licht en verlopen APK-keuringen.

Agenten team Wilhelminapark schrijven 11 bekeuringen uit

TILBURG - Agenten van het politieteam wilhelminapark hebben gistermiddag, tussen 12.30 uur en 15.30 uur een verkeerscontrole ingesteld op de Ringbaan Oost. De politie controleerde in totaal 78 passanten. Hiervan kregen er 11 een bekeuring voor onder andere het niet dragen van de gordel, het niet bij hebben van de verplichte bescheiden en het niet handsfree bellen.

Politie stuit op een hennepkwekerij en drogerij

TILBURG - De politie trof gisteren in een woning in de Brahmstraat een 50-tal zakken met gedroogde henneptoppen aan. Onderzoek wees uit dat het om ruim 32 kilogram hennep ging. De hennep is door de agenten in beslag genomen. In een woning in de Enschotsestraat trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De kwekerij huisveste in totaal 174 stekjes. De kwekerij is ontmanteld en de stekken zijn in beslag genomen.De politie stelt een onderzoek in naar de exploitanten van beide panden.

Auteur: Desiree Brabers