Gemeente Schiedam


Maart

Werkzaamheden Nieuwlandplein begonnen

19 maart 2008

Op 10 maart jl. is de aannemer begonnen met het ombouwen van het Nieuwlandplein tot rotonde. Aansluitend hieraan zal ook de Burgemeester van Haarenlaan worden aangepakt: het westelijk deel krijgt een zelfde inrichting als het oostelijk deel.

Het Nieuwlandplein wordt in twee delen aangelegd, zodat verkeer van Noord naar het centrum en terug mogelijk blijft. Verkeer van de Nieuwe Damlaan naar de Burgemeester van Haarenlaan (en andersom) is tijdens de bouw niet mogelijk. Uiterlijk eind juni is de ombouw klaar en kan het vernieuwde plein door het verkeer worden gebruikt.

Uiteraard geeft het afsluiten van een van de drukste verkeersknooppunten van Schiedam overlast. Verkeer van Schiedamwest naar Schiedam-oost wordt zoveel mogelijk via de A4 en A20 geleid, evenals verkeer van en naar Schiedam-Noord. Wij doen een dringend beroep op alle weggebruikers om deze omleidingsroutes te gebruiken. Omrijden via de woonbuurten leidt tot overlast en geeft door de vele opstoppingen geen tijdwinst!

De start van de werkzaamheden op 10 maart kon, vanwege onduidelijkheid over de planning, niet op tijd worden aangekondigd. Dat heeft in de afgelopen week tot veel onduidelijkheid en irritatie geleid. Wij bieden daarvoor aan alle Schiedammers onze excuses aan. Om de communicatie en informatie over de werkzaamheden te verbeteren heeft de aannemer een spreekuur in de bouwkeet ingesteld. Als u vragen heeft kunt u terecht in de bouwkeet, in de noordwesthoek van het Nieuwlandplein op donderdagen tussen 08 en 10 uur.