Politie Zuid-Holland-Zuid

19/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 19-03-2008 o Persberichten district II

TOT TWEE KEER TOE AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM Een 25-jarige man uit Alblasserdam is in de nacht van dinsdag 18 maart op woensdag 19 maart tot twee keer toe aangehouden door de politie. Rond 00.25 uur werd hij aangehouden op de Van Hogendorpweg. De man reed daar in zijn auto zonder de verlichting aan. Reden genoeg voor surveillerende agenten om hem te controleren. Wegens het vermoeden van alcoholgebruik werd de bestuurder een blaastest afgenomen. Hij blies 2 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd. Het weerhield de man er niet van om na het verlaten van het politiebureau weer de auto in te stappen ondanks het feit dat hij onder invloed was, zijn rijbewijs was ingevorderd en hij een rijverbod had meegekregen. Agenten hielden hem wederom in Alblasserdam aan rond 02.00 uur. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA VERDACHTE SITUATIE IN HAVIKSTRAAT SLIEDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 18 maart drie verdachten aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Dordrecht en twee mannen van 30 en 32 jaar uit Antwerpen. De politie zag in de Havikstraat een verdacht persoon over de galerij van de flat lopen. Hij was druk aan het bellen, keek zoekend om zich heen en had spullen bij zich. Op een gegeven moment kwam er een auto aanrijden, waarna de verdachte man op de galerij naar beneden kwam en spullen aan de bestuurder gaf. Vervolgens liep de verdachte weer via de noodtrap de galerij op en keek bij diverse woningen naar binnen. Ook ging hij naar andere verdiepingen van de flat waar hij ook diverse woningen begluurde. De agenten volgden de verdachte situatie nauwgezet en zagen hoe de man later de flat verliet en op de Valkweg bij de eerder verschenen auto instapte. De dienders schakelden daarop collegas in wat leidde tot een korte achtervolging door Sliedrecht en uiteindelijk eindigde op de Rembrandtlaan. Twee inzittenden de 23-jarige Dordtenaar en de 32-jarige man uit Antwerpen werden aangehouden. In de auto vond de politie diverse inbrekersgereedschappen, een gestolen laptop en diverse audioapparatuur. De derde 30-jarige verdachte was te voet gevlucht maar werd na een zoektocht door het centrum van Sliedrecht gevonden en aangehouden op het Burg. Winklerplein. De gestolen laptop bleek te zijn van een bewoonster in de flat in de Havikstraat. Zij kwam er s middags achter dat onbekenden in haar woning waren geweest. Naast de laptop werden in haar huis ook parfum, een spaarpot, een digitale camera en een telefoon gestolen. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in. Indien er bij meer mensen in de Havikstraat is ingebroken, worden zij verzocht dit aan de politie te melden en aangifte te doen.

MEISJE ERNSTIG GEWOND BIJ AANRIJDING
GORINCHEM Op de Newtonweg heeft dinsdagmiddag omstreeks 15.40 uur een aanrijding plaatsgehad waarbij een 66-jarige man uit Gorinchem een snorfietser met daarop twee meiden van beiden 17 jaar uit Groot-Ammers aanreed. Een van hen, de bestuurster, raakte zwaar gewond. Ze werd onder spoedbegeleiding van de politie naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht gebracht met ernstig been - en hoofdletsel. Het ongeluk gebeurde op de kruising Newtonweg/Edisonweg. De automobilist reed op de Newtonweg en kwam vanuit de richting van de Spijksesteeg. Hij wilde ter hoogte van de Stephensonweg rechtsaf de Edisonweg opdraaien. Hij moest hierbij het parallel gelegen fietspad oversteken. De automobilist zag hierbij de tegemoetkomende snorfiets met daarop de twee meiden niet met de aanrijding tot gevolg. De 17-jarige bestuurster sloeg met haar hoofd tegen de voorruit van de auto en kwam met haar vriendin ten val. Passanten stopten en verleenden direct eerste hulp waarna ambulancepersoneel het overnam en de snorfietsbestuurster met spoed naar het ziekenhuis bracht. Ze moest direct worden geopereerd aan een gecompliceerde breuk aan haar dijbeen. Qua hoofdletsel zal onderzoek worden verricht om te bezien of er iets is beschadigd. De passagiere liep letsel op in haar gezicht, met name aan kaak en tanden. Zij is erg geschrokken en kan zich niets meer herinneren van het ongeluk. Van de automobilist is door de politie een verklaring opgenomen. Hij raakte niet gewond maar is ook ontzettend geschrokken.
De politie heeft de auto en snorfiets in beslaggenomen voor technisch onderzoek. De ouders van beide slachtoffers werden direct na het ongeluk in kennis gesteld waarna zij naar het ziekenhuis gingen.

VALSE NAAM EN GEBOORTEDATUM
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 26-jarige man uit Hank is in de vroege morgen van woensdag 19 maart door de politie aangehouden op de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam. De man werd door de politie gecontroleerd, hij kon zich niet legitimeren en veranderde zijn geboortedatum en naam. Ook kon hij de agenten niet vertellen wanneer hij zijn rijbewijs had gehaald en of hij wel eens in aanraking was geweest met de politie. Vanwege dit vage verhaal werd de man meegenomen naar het politiebureau. Daar kwam de waarheid boven tafel: de man had een verkeerde geboortedatum en naam opgegeven vanwege openstaande boetes (totaal ruim 700 euro). Deze boetes werden betaald door een familielid waarna de man weer naar huis mocht. Er is proces-verbaal opgemaakt voor het opgeven van een valse naam.