Politie Zuid-Holland-Zuid

19/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 19-03-2008 o Persberichten district I

INBREKER AANGEHOUDEN EN HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT DANKZIJ WAAKZAME BUURTBEWONERS
DORDRECHT Dankzij alerte buurtbewoners heeft de politie dinsdagavond 18 maart een vermoedelijke inbreker aangehouden én een hennepkwekerij aangetroffen. De politie ging af op de melding dat er personen bij een flat aan de Noordendijk via balkons naar boven aan het klimmen waren naar de vierde etage(!). Agenten namen poolshoogte en kregen via een van de getuigen aanwijzingen waar de verdachten zich bevonden. Het bleek om twee verdachten te gaan. Een van hen wist weg te komen, de ander werd in een tuin overmeesterd. Deze 24-jarige verdachte uit Dordrecht verzette zich hevig waardoor een van de dienders zijn knie verdraaide. Uiteindelijk kon de verdachte met gepast geweld onder controle worden gebracht waarna hij werd afgevoerd naar het politiebureau. Vervolgens vond onderzoek in de flat plaats. Het leidde de politie naar een flatwoning waarin een hennepkwekerij werd gerund. De politie trof op het balkon verbrekingen aan, aan de deur. Dit is vermoedelijk gedaan door de aangehouden verdachte. In de woning trof de politie in drie ruimtes hennepteelt aan. In de woonkamer stonden 94 potten waarin geen hennepplanten meer zaten. Deze waren vermoedelijk al geoogst. In een van de slaapkamers stonden 158 hennepplanten in bloei, in de badkamer 82 planten. In de keuken lagen diverse benodigdheden voor de kwekerij. Alles werd ontmanteld, in beslaggenomen en vernietigd. De politie onderzoekt de zaak.

VERDACHTE AANGEHOUDEN IN ONDERZOEK NAAR SCHIETINCIDENT (vervolgbericht 23 februari j.l.)
DORDRECHT In het onderzoek naar het schietincident op zaterdag 23 februari j.l., heeft de politie een 28-jarige verdachte uit Dordrecht aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en zal worden verhoord. Het slachtoffer werd die betreffende zaterdagmorgen met een schotwond gevonden op de hoek van de Jacob van Lennepstraat met de Bilderdijkstraat in Dordrecht. Een ambulance bracht het slachtoffer direct voor behandeling naar het ziekenhuis in Dordrecht waar hij werd opgenomen. Agenten zetten de buurt af en startten een onderzoek. Daaruit kwam al snel naar voren dat het schietincident niet op de hoek van de straat maar misschien bij of achter een woning in de Bilderdijkstraat had plaatsgehad. Om ieder risico uit te sluiten kwam er een arrestatieteam van de politie die keek of er nog iemand in het pand was. Dat was niet het geval. De politie zette het onderzoek daarna voort dat nu heeft geresulteerd in de aanhouding van de verdachte.

VOERTUIG ROLT VAN TRAILER AF
ZWIJNDRECHT Op de Noordweg heeft dinsdagmiddag 18 maart een aanrijding plaatsgehad. Er vielen gelukkig geen gewonden, wel was er sprake van lichte schade aan beide voertuigen. De aanrijding kwam doordat er auto van een trailer afrolde en zodoende tegen het voertuig dat daarachter stond te wachten, kwam. Vermoedelijk was de auto niet goed vast gezet op de trekker met oplegger. Hoewel de politie wel poolshoogte kwam nemen, hoefde er niets opgetekend te worden. Beide bestuurders waren het eens over de toedracht en vulden het schadeformulier in voor de afhandeling.

SCHENNISPLEGER(S): POLITIE ZOEKT GETUIGEN
ZWIJNDRECHT/HEERJANSDAM In zowel Zwijndrecht als Heerjansdam zijn dinsdagmiddag 18 maart meisjes geconfronteerd met een schennispleger. De politie is op zoek naar getuigen.
In Zwijndrecht kwamen omstreeks 13.00 uur twee meisjes van beiden 7 jaar uit Zwijndrecht een schennispleger tegen in de brandgang tussen de Cornelis Evertsenstraat en de Adriaan Banckertstraat. De onbekende man sprak de meisje aan waarna hij zijn geslachtsdeel toonde. De geschrokken kinderen waren op dat moment onderweg naar school. Ze renden weg waarna op school de politie en de ouders van de twee werden ingelicht.
In Heerjansdam werden twee meisjes van 11 en 12 jaar uit Heerjansdam opgeschrikt door een schennispleger in een sporthal aan de Sportlaan. Dit was omstreeks 16.20 uur. De onbekende man hield zich in eerste instantie op in de gang maar ging kort daarna de kleedkamer binnen waar de twee meisje waren. Hij liet zijn geslachtsdeel zien. De meiden schrokken zo dat ze de gymzaal in renden alwaar ze een van de moeders waarschuwden. Vervolgens werd de politie ingelicht. De schennispleger zou weggelopen zijn langs een nabijgelegen school. De politie is op zoek naar getuigen. Indien u een verdacht persoon heeft gezien rond de eerder genoemde tijdstippen in Heerjansdam of Zwijndrecht dan wordt u verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Heeft u informatie maar wilt u liever anoniem blijven dan wordt u verzocht contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem, tel 0800-7000 (gratis)