Politie Zuid-Holland-Zuid

Meisjes geconfronteerd met schennisplegers

Zwijndrecht/Heerjansdam, 19-03-2008 o In zowel Zwijndrecht als Heerjansdam zijn dinsdagmiddag 18 maart meisjes geconfronteerd met een schennispleger. De politie is op zoek naar getuigen.

In Zwijndrecht kwamen omstreeks 13.00 uur twee meisjes van beiden 7 jaar uit Zwijndrecht een schennispleger tegen in de brandgang tussen de Cornelis Evertsenstraat en de Adriaan Banckertstraat. De onbekende man sprak de meisje aan waarna hij zijn geslachtsdeel toonde. De geschrokken kinderen waren op dat moment onderweg naar school. Ze renden weg waarna op school de politie en de ouders van de twee werden ingelicht.
In Heerjansdam werden twee meisjes van 11 en 12 jaar uit Heerjansdam opgeschrikt door een schennispleger in een sporthal aan de Sportlaan. Dit was omstreeks 16.20 uur. De onbekende man hield zich in eerste instantie op in de gang maar ging kort daarna de kleedkamer binnen waar de twee meisje waren. Hij liet zijn geslachtsdeel zien. De meiden schrokken zo dat ze de gymzaal in renden alwaar ze een van de moeders waarschuwden. Vervolgens werd de politie ingelicht. De schennispleger zou weggelopen zijn langs een nabijgelegen school.

De politie is op zoek naar getuigen. Indien u een verdacht persoon heeft gezien rond de eerder genoemde tijdstippen in Heerjansdam of Zwijndrecht dan wordt u verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Heeft u informatie maar wilt u liever anoniem blijven dan wordt u verzocht contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem, tel 0800-7000 (gratis)