Gemeente Alkemade


Kinderen op Kaag adviseren gemeente over speeltoestellen

19-03-2008

Woensdagmiddag 12 maart organiseerde de gemeente, in samenwerking met de dorpsraad Kaag, een inspraakmiddag voor de kinderen op Kaag over de plannen voor speelplaats Kagerwerf. Er kwamen bijna 40 kinderen op deze middag af.

Voor de zomervakantie wordt de speelplaats Kagerwerf opgeknapt. Een aantal toestellen is aan vervanging toe. De kinderen hebben informatie gekregen over het speelruimtebeleidsplan, de plannen van de gemeente met de speelplaats en het beschikbare geld. Vervolgens hebben de kinderen serieus gekeken naar de platen van ontwerpen van toestellen en op een tekenvel aangegeven welke van de 12 toestellen zij het leukst vonden. Zo ontstond een top-3 van toestellen, over deze toestellen is gestemd. De kinderen hebben gekozen voor een nieuwe mandschommel en een Freeplay klimcombinatie. De huidige schommel en klimladder worden vernieuwd, de zandbak wordt verwijderd, de wip en de glijbaan blijven maar worden verplaatst.

Na de bijeenkomst voor de kinderen maakte een aantal eilandbewoners van de gelegenheid gebruik vragen te stellen. Gepleit werd voor het handhaven van de heg aan de zijde van de woningen en het aanbrengen van groen rondom de nieuw te plaatsen hekken. Er werd ook gepleit voor een tafeltennistafel voor de oudere jeugd op het eiland. De tafeltennistafel wordt in ieder geval geplaatst, de opmerkingen over de heg en het groen worden meegenomen in het overleg met de wijkbeheerder. De werkzaamheden aan de speelplaats staan gepland voor de maand juni zodat de speelplaats naar verwachting voor de zomervakantie gerenoveerd is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Pathuis, tel. (071) 332 72 49 of e-mail i.pathuis@gemeentealkemade.nl.