Gemeente Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul, 17 maart 2008

KIV8 groot succes, KIV9 in de planning

Vanaf 7 t/m 24 maart wordt in de schatkamer en kloostergang van St. Gerlach in Valkenburg aan de Geul, de kunstexpositie KIV8 (Kunst in Valkenburg 2008) gehouden. Net over de helft van de duur van het evenement stellen de initiatiefnemers dat het succes van KIV8 dermate groot is dat de planning van KIV9 (de expositie in 2009) al gepland wordt.

Bij de opening van KIV8 op 7 maart bleek het aantal aanwezige gasten al ver boven het aantal van de uitnodigingen uit te stijgen. Na anderhalve week stijgt het aantal bezoekers boven de 4000 uit. Maurice Stassen, een van initiatiefnemer en voorzitter projectgroep Kunst en Cultuur: 'KIV8 is een groot succes op alle gebieden! We hebben altijd al geloofd in deze formule; een exclusief, kleinschalig kunstevenement in een geweldige entourage. Het succes van deze formule heeft onze verwachting echter ruimschoots overtroffen. We zijn nu al enthousiast plannen aan het maken voor 2009. We kunnen ook niet anders, de vele enthousiaste bezoekers vragen om een vervolg!'.

Ook Martin Eurlings, burgemeester van Valkenburg aan de Geul is enthousiast; `Dit is net wat we zoeken in Valkenburg, mensen met lef, die de handen in elkaar slaan en met hun enthousiasme hele mooie dingen weten te realiseren. Ik heb het al eerder gezegd; Chapeau voor de initiatiefnemers. Met elkaar zetten we Valkenburg ook in de kunstsfeer op de kaart.'

De initiatiefnemers van KIV8 zijn Marx en Marx Kunst, Con Tonnaer en Galerie & beeldentuin Giardino. KIV8 is nog geopend tot en met Paasmaandag. De entree voor deze kunstexpositie is vrij.