De Batavieren en Rabobank gaan partnership aan

19/03/2008 15:01

Rabobank Nederland

Rabobank Nederland en de Batavieren, een hockeyvereniging bestaande uit (-ex) internationals en Nederlandse tophockeyers die een bijzondere bijdrage aan de hockeysport hebben geleverd, zijn een langdurig partnership aangegaan tot en met 2010. De Batavieren is een vereniging met ca. 350 mannelijke leden en legt zich toe op het verspreiden van de 'ware hockeygeest' in Nederland. Dit doen ze o.a. door hun opinie te geven over belangrijke ontwikkelingen in de hockeysport wat tot uiting komt in toonaangevende congressen met actuele onderwerpen, zoals 'Houdbaarheid van de coach' (2005) en "Ontwikkeling van sportief talent" (2007). De filosofie van de Batavieren past goed bij die van de benadering van de hockeysport door de Rabobank, volgens Peter Elffers, voorzitter van de Batavieren. 'Als hoofdsponsor van de KNHB heeft Rabobank Nederland mee geïnvesteerd in de ontwikkeling van de hockeysport. Wij zijn dan ook zeer blij dat de Rabobank ook met ons een langdurige relatie is aangegaan. Hierdoor kunnen we onze rol die we vervullen in de hockeywereld nog beter uitdragen.'

'Als Rabobank ondersteunen we de hockeysport al ruime tijd. De Batavieren is een alom gerespecteerde groep binnen de hockeywereld. Graag leveren wij via dit partnership een structurele bijdrage aan de activiteiten en aan het verder verspreiden van de visie van de Batavieren, mede door het organiseren van (a) het volgende Batavieren congres in 2009 en (b) Batavieren wedstrijden op door de Rabobank gesponsorde verenigingen', aldus Heleen Crielaard, hoofd sponsoring Rabobank Nederland.

Rabobank Nederland is inmiddels 12 jaar hoofdsponsor van de KNHB. 191 Van de 310 hockeyverenigingen heeft een relatie met de Rabobank. Ondersteuning van het verenigingsleven is een belangrijke peiler van het sponsorship met de KNHB, dit doet de Rabobank mede door het aanbieden van hockeygerelateerde producten als de Rabo Hockeybonus en het Rabo Elektronische betaalpakket. Verder is de Rabobank shirtsponsor van de nationale teams en naamgever van de Rabo Hoofdklasse. Tevens maakt de Rabobank het jaarlijks mogelijk dat een groot internationaal toernooi in Nederland wordt gespeeld, zoals de Worldhockey Champions Trophy 2008 van 21 t/m 29 juni in Rotterdam.