Ingezonden persbericht


Persbericht

Getronics introduceert Future-Ready Workspace 2.0

Een nieuwe werkplekoplossing voor high-performance medewerkers in grote organisaties

Amsterdam, 19 maart 2008 - Getronics, een van 's werelds grootste aanbieders van ICT services, introduceert vandaag haar Future-Ready Workspace(TM) 2.0. Dit nieuwe werkplekconcept combineert alle werkplekfunctionaliteiten binnen één modulaire ICT werkplekomgeving, waardoor medewerkers van grote organisaties in staat worden gesteld op elk gewenst moment en vanaf elk gewenste locatie op veilige wijze met elkaar te communiceren en samen te werken. Werkplekbeheer is het speerpunt van de strategie van Getronics die is gericht op het realiseren van wereldwijde groei. Deze strategie werd voor het eerst verwoord na de overname van Getronics door KPN, de grootste aanbieder van telecommunicatiediensten in Nederland. In de Future-Ready Workspace komen de door Getronics en KPN aangeboden diensten samen. Getronics beheert meer dan twee miljoen werkplekken in grote organisaties over de hele wereld en is daarmee wereldwijd een van de grootste aanbieders op dit gebied.

Door de Future-Ready Workspace aan te bieden in standaard modules zorgt Getronics ervoor, dat de ICT-infrastructuur van grote organisaties op flexibele en betaalbare wijze volledig op de toekomst is voorbereid. Daarnaast biedt het de klant een transparant inzicht in de ICT-kosten. De Future-Ready Workspace 2.0 omvat de meest recente Microsoft technologie, zoals Windows Vista, Office 2007 en Exchange. Verder heeft Getronics virtualisatietechnologie erin opgenomen om de werkplekinfrastructuur flexibeler en kostenefficiënter te maken en meer functionaliteit te bieden.

De Future-Ready Workspace is modulair opgezet en bestaat uit de volgende drie niveaus:
1. Het eerste niveau, bestaande uit hardware en software applicaties die de gebruiker de basisfunctionaliteit biedt waarmee taken effectiever kunnen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld door gebruikmaking van Microsoft's Windows Vista and Office 2007.
2. Het tweede niveau bestaat uit werkplekmodules, een combinatie van technologie en diensten gericht op de behoefte aan extra functionaliteit van specifieke gebruikersgroepen of ondernemingen. Voorbeelden hiervan zijn volledig beheerste beveiligingsdiensten en mobiele oplossingen.
3. Het derde niveau omvat op maat gemaakte add-ons die extra functionaliteit bieden aan specifieke gebruikersgroepen en ondernemingen, zoals geavanceerde samenwerking en veiligheid, die in allerlei zakelijke toepassingen geïntegreerd kunnen worden.

"De manier waarop mensen werken is aan doorlopende verandering onderhevig," aldus Erik van der Meijden, CEO van Getronics. "Dus het is niet meer dan logisch dat hun werkplek mee verandert. De 'maatwerk door standaardisatie' oplossing die Future-Ready Workspace biedt, is het resultaat van de wijze waarop wij nadenken over de manier waarop de werkplek evolueert. Wij hebben een duidelijke visie op de richting waarin de door ons aangeboden werkplekoplossingen moeten gaan. Niet voor niets zijn wij marktleider op dit gebied. Deze wereldwijde introductie vormt een belangrijke stap op weg naar een sterkere wereldwijde toppositie."

Getronics is de enige wereldwijde aanbieder van ICT-dienstverlening die deze 'maatwerk door standaardisatie' oplossing aanbiedt in zowel een managed services variant als aan organisaties die geïnteresseerd zijn in de aanschaf van de 'reference architecture' (een blueprint) met kennis over en ondersteuning voor een volledige Future-Ready Workspace implementatie op projectmatige basis.

Daarnaast heeft de klant de garantie dat hij altijd uitstekend is voorbereid op de invoering van op hun wensen toegesneden nieuwe technologie upgrades, aangezien Getronics, in samenwerking met haar alliantiepartners en klanten, alle nieuwe technologieën die beschikbaar komen voortdurend evalueert en test. Dit vormt een integraal onderdeel van de Future-Ready Workspace dienstverlening. Met andere woorden, Getronics neemt de verantwoordelijkheid op zich voor de ICT werkomgeving en de ontwikkeling daarvan opdat de klant zich kan concentreren op eigen kernactiviteiten.

"Getronics stelt medewerkers van grote organisaties in staat productiever, flexibeler en innovatiever te werk te gaan", aldus David Scult, General Manager, Information Worker Business Group, Microsoft Corp. "Grote organisaties zijn enorm afhankelijk van de kwaliteit en productiviteit van hun personeel. Getronics is erin geslaagd haar diepgaande en uitgebreide kennis over hoe ze haar klanten behulpzaam kan zijn te bundelen in een modulaire ICT oplossing. Microsoft is dan ook zonder meer van mening dat Getronics een platform heeft ontwikkeld dat haar klanten in staat stelt de beste keuze voor hun medewerkers te maken, de juiste keuze op het gebied van technologie als basis voor toekomstige groei".

Grote organisaties moeten kunnen vertrouwen op een werkomgeving waarin medewerkers optimaal kunnen presteren. Dat betekent dat ze alle middelen nodig hebben voor een goede samenwerking, het delen van informatie en daadkrachtig beslissingen te nemen om waarde te creëren voor de onderneming. Getronics heeft de Information Worker Profiler ontwikkeld om oplossingen en een routekaart aan te reiken voor een zo optimaal mogelijk gebruik van informatiesystemen die is toegesneden op de behoefte van de eindgebruiker.

Over Getronics
Getronics is een vooraanstaande internationale leverancier van services en oplossingen op het gebied van Informatie and Communicatie Technologie (ICT). Daarbij voorziet Getronics in werkplekdienstverlening, applicatieservices en consulting- en transformatieservices. Eind 2007 boekte Getronics wereldwijd een jaaromzet van 2,5 miljard euro. Het bedrijf is aanwezig in veertien landen over de hele wereld en telt 23.000 medewerkers. Getronics helpt medewerkers van grote organisaties vooruit door altijd en overal op een veilige manier toegang te bieden tot informatie. Per 23 oktober 2007 is Getronics overgenomen door KPN, vooraanstaand aanbieder van telecommunicatiediensten in Nederland. Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Meer informatie vindt u op www.getronics.com.

Voor de pers:
Jolanda Peek, Vice President Communications
Tel.: +31 30 663 5232
E-mail: media.nl@getronics.com