Time : 13:51:16
Date : 19 March 2008
Sender Name: SETCa-BBTK

Nieuw evaluatiesysteem bij Fortis: de BBTK blijft waakzaam BBTK heeft vrijdag laatstleden en gisteren samen met de andere bonden de gesprekken met de Directie van Fortis Bank over een bijsturing van de aan het personeel toegekende appreciaties gevoerd. Nog nooit is er immers zoveel commotie geweest rond dit jaarlijks gebeuren.

BBTK had, in tegenstelling tot wat de liberale vakbond hierover totonogtoe wilde laten geloven, als eerste de kat de bel aangebonden op de Nationale Syndicale Afvaardiging van 14 januari 2008. BBTK had heel duidelijk haar strategie uitgezet en dit aan haar leden en het personeel laten weten via 2 pamfletten en BBTK heeft nu dankzij harde onderhandelingen toch een grondige bijsturing voor het benadeelde personeel kunnen bekomen . Daarvoor had BBTK geen verzoeningsbureau van het Paritair Comité Banken nodig.

BBTK heeft dan ook resoluut gekozen voor een zo collectief mogelijke regularisatie zonder de individuele beroepsmogelijkheden van de collega's in deze materie te beknotten. Het resultaat van de onderhandeling is dat de scores in de grootste probleemgroep met 1 trap worden opgetrokken.

BBTK heeft garanties geëist dat de dialoog vanuit HR naar de appreciatoren gebeurt ZONDER ENIGE DRUK VAN BUITENAF.

Gisterenmiddag was onder de drie bonden afgesproken om tot vandaag 19 maart om 13 u een communicatiestop in te lassen, notabene om de liberale collega's toe te laten hun mandatarissen te raadplegen. Gisterenavond werd deze afspraak jammer genoeg reeds door ACLVB zelf en LBC geschonden middels uitlatingen aan de krant De Tijd, vandaar dit BBTK-persbericht om precies 13 u 00.

In tegenstelling tot LBC wil BBTK er absoluut niet van horen dat dit een "onverwachte meevaller" is.

Wij hebben hier hard voor onderhandeld en het is niet meer dan een redelijke compensatie voor de janboel die Fortis Bank van deze overgang naar een nieuw appreciatiesysteem heeft gemaakt. Wij hebben er steeds voor gevochten dat niet het personeel de dupe werd van het nieuwe systeem

BBTK blijft ook bij haar eerder ingenomen stelling: ook deze nieuwe cijfers zullen geëvalueerd worden! En wij zullen dit dossier van kortbij blijven opvolgen

Contacten:
Pia Desmet
0495 64 74 24

Claude Roufosse
0475 53 23 97

Jean-Michel Cappoen
0475 25 04 84