Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 19 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 19-03-2008 o Huurder Mauritsstraat aangehouden en overval woonhuis

Huurder Mauritsstraat aangehouden

Zaandam, dinsdag 18 maart 2008.

De politie heeft de 29-jarige Zaandamse huurder van het voormalige garagebedrijf aan de Mauritssstraat 10 aangehouden omdat er op de bovenverdieping een hennepplantage is aangetroffen. In het pand kwam een 42-jarige in Amsterdam woonachtige man om het leven. Een vrouw werd bewusteloos in het pand aangetroffen en naar het ziekenhuis gebracht waar zij nog op de intensive care ligt. Naar haar identiteit wordt nog onderzoek verricht. De huurder van het pand ontdekte de slachtoffers en belde de ambulancedienst die ter plaatse direct de Amsterdamse man naar buiten trok waarbij getracht werd de man te reanimeren. De huurder werd in het pand onwel en hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Vier ambulancemedewerkers en vier politiemensen die in het pand zijn geweest zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis geweest waar een verhoogde waarde van koolmonoxide in het bloed werd vastgesteld. Uit rechercheonderzoek is gebleken dat het zeer hoge koolmonoxidegehalte is ontstaan doordat in het bedrijf langere tijd een auto met draaiende motor heeft gestaan. Vooralsnog is er geen reden om aan te nemen dat er sprake is van iets anders dan een noodlottig ongeval.

Overval woonhuis

Purmerend, maandag 17 maart 2008, 20:30 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een woning aan de Saint Helenabaai. Mannen drongen de woning binnen en hebben de bewoonster daar enige tijd vastgehouden. De gehele woning werd doorzocht en er werden diverse voorwerpen, waaronder geld, telefoons en sleutels meegenomen. De daders zijn vermoedelijk weggereden in een kleine auto. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Centrale Recherche in Zaandijk via 0900-8844.

Brandalarm hotel

Zaandam, dinsdag 18 maart 2008, 19:51 uur.

In een hotel aan de Pieter Lieftinckweg ging kort voor acht uur een brandalarm af. Hotelgasten werden door personeel uit de kamers gehaald. Een onderzoekje wees uit dan één van de gasten op zijn kamer een visje aan het bakken was waardoor het rookalarm in de kamer naast hem afging. Het alarm van zijn eigen kamer ging, vreemd genoeg, pas later af. De brandweer heeft een onderzoek in het hotel ingesteld waarna de kamers weer voor de gasten werden vrijgegeven. De brandpreventieambtenaar zal een nader onderzoek doen naar het ontruimingsalarm dat niet was afgegaan.