Gemeente Bodegraven

Boomfeestdag 19 maart 2008

PICT7453.JPG

Vandaag is er in de dronenwijk de boomfeestdag gehouden in en bij de strook tegen het spoor. Er zijn in totaal 72 bomen aangeplant door 144 leerlingen van groep 7 van 5 scholen uit Bodegraven. (Pax Cristi, t Vogelnest, Goede Herderschool, Beatrixschool en Verhoeff Rollmanschool)

Om 9.30 uur zijn de kinderen ontvangen door de wethouder Van Veelen en vertegenwoordigers van de wijkteams en politie. Gezamenlijk met één leerling van elke school is de boom van het jaar ( een Walnoot) door wethouder G.W. van Veelen aangeplant. Hierop zijn de kinderen, gezamenlijk met de gemeentelijke groendienst medewerkers begonnen met de aanplant van de 72 bomen.

Elke school had een kleur gekregen die correspondeerde met een label aan de bomen die ze aan moesten planten. De kinderen moesten dus op zoek naar hun eigen bomen. Hierdoor werd er invulling gegeven aan het thema van de landelijke boomfeestdag n.l. Boom zoekt Kind. Hier in Bodegraven had de wethouder het thema aangepast in Kind zoekt Boom. Na het harde werken werden de leerlingen iets te drinken aangeboden met daarbij een lekkere koek. Na deze versnapering werden T-shirts met het logo van de boomfeestdag uitgedeeld aan alle leerlingen.

Ter plekke is er in drie weken tijd een multifunctioneel speelveld aangelegd wat tijdens deze feestelijkheden officieel in gebruik werd genomen. Ook kreeg dit speelveld de naam PLAYSTATION op deze dag. Samen met de leerlingen en de wethouder is het naambordje onthuld. Voor elke school was er een voetbal aanwezig om het speelveld in te wijden. Hier werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt gezamenlijk met aanwezige wijkteamleden en wijkagenten. Als afsluiter kwam er ook nog een ijscoman met heerlijke ijsjes voor de kinderen. Om 11.00 uur vertrokken de leerlingen met enigszins baggerige laarzen weer terug naar de scholen.