Gemeente Haren

Stichting Prisma - Vanaf 1 januari 2009 wordt jeugdwelzijnswerk overgenomen

19/03/2008

Stichting Prisma voert in onze gemeente het jeugdwelzijnswerk, de ondersteuning van het vluchtelingenwerk en het vrijwilligerswerk uit. Daarnaast is Stichting Prisma betrokken bij het re-integreren van mensen vanuit een uitkeringssituatie en het organiseren van activiteiten op het gebied van Buurt, Onderwijs en Sport

Stichting Prisma wordt per 1 januari 2009 opgeheven omdat de grootste klant van Stichting Prisma, de gemeente Hoogezand-Sappemeer de samenwerking heeft opgezegd.

Na goed overleg met direct betrokkenen heeft het college besloten om de werkzaamheden en het personeel van Stichting Prisma, afdeling Haren, onder te brengen bij Stichting Welzijn Ouderen Haren. Alle betrokkenen stemmen in met dit besluit en zijn blij dat er niet langer onzekerheid is over de voortgang van het werk en de werkgelegenheid.

Het college is ook erg tevreden. Het draagt bij aan een sterke, lokale welzijnstichting en biedt nieuwe samenwerkingsmogelijkheden. De kennis en ervaring van de medewerkers blijven behouden. Wellicht dat in de toekomst verdere verbreding mogelijk is.

Voor de cliënten van beide Stichtingen verandert er niets. Het werk gaat gewoon door. SWOH en Prisma zullen zelf hun cliënten verder informeren.