Gemeente Haren

Boomfeestdag 2008: Leerlingen Brinkschool planten bomen op transferium

19/03/2008

Boomfeestdag 2008 Gisteren hebben ongeveer dertig kinderen van de openbare basisschool de Brinkschool in het kader van de boomfeestdag negen bomen aangeplant op het transferium. De eerste boom hebben de leerlingen geplant met burgemeester Mark Boumans en wethouder Jeroen Niezen.

Stichting Nationale Boomfeestdag organiseert jaarlijks de boomfeestdag. Doel van de stichting is kinderen uit groep 6 en 7 kennis, inzicht en begrip voor bomen en de functie van bomen voor de samenleving bij te brengen. Door de kinderen nu een boom te laten planten zullen zij zich later ook gaan inzetten voor een groene, leefbare wereld. De boom zoekt dus een kind. Wanneer de boom een kind heeft gevonden zal deze zorgen voor de bescherming van de boom, nu en in de toekomst. De schoolkinderen van de Brinkschool hebben kennis opgedaan door in aanloop naar de boomfeestdag een paneel te maken waarop informatie is verzameld over de soort bomen die zij hebben geplant. Deze kennis hebben zij gepresenteerd aan de wethouder.

Het planten van de bomen op het transferium betekent dat de nu nog stenige ruimte groener en leefbaarder wordt. Daarnaast betekent het planten van de bomen dat de voltooiing van de aanleg van het transferium weer een stapje dichterbij is gekomen. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de realisatie van het transferium. Ondanks dat de werkzaamheden nog niet zijn afgerond is het transferium al wel in gebruik. In totaal planten we ongeveer vijftig bomen aan op en rond het transferium. Daarnaast voorzien we de omgeving van het transferium van vakbeplanting in de vorm van sierheesters.