Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Boomfeestdag in Kralingen-Crooswijk geslaagd

Op woensdag 19 maart zijn er in het kader van Nationale Boomfeestdag honderd bomen aangeplant in deelgemeente Kralingen-Crooswijk.

Het zonnetje scheen uitbundig toen Michel de Visser woensdagochtend een speech hield voor circa 120 kinderen van 5 verschillende basisscholen uit deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Om 9 uur s ochtends verzamelden alle kinderen zich bij de Groene Inval in het Kralingse Bos, en vanaf hier vertrokken 3 verschillende groepen naar de verschillende plantlocaties. In het Kralingse Bos, op de speelvelden bij het grasveld, werden 35 populier aangeplant. Bij het bosvak in het Kralingse Bos werden vervolgens 25 bomen en heesters aangeplant. Hier kregen de kinderen tevens uitleg van vrijwilligers van Gemeentewerken over hoe je een boom aanplant.

Binnen het uur klaar
Eenmaal aangekomen op de Sophiakade hielp Michel de Visser de aanwezige kinderen met het planten van de honingbomen. De kinderen schepten zo enthousiast, dat ze binnen het uur klaar waren met hun klus. Om 10 uur werden er zowel in deelgemeente Kralingen-Crooswijk, als in de andere deelgemeenten, op dit tijdstip ballonnen opgelaten. Op de hoofdlocatie, in Overschie, hebben ruim 750 kinderen bomen geplant boven het ondergrondse tracé van de nieuwe HSL-lijn. Eregast van de Boomfeestdag was minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit. Zij heeft samen met onder andere burgemeester Ivo Opstelten de eerste bomen aangeplant op het HSL-tracé.


1. 2.

3.


1. Michel de Visser legt kinderen uit waarom het zo belangrijk is om een boom aan te planten


2. De balonnen die opgelaten zijn bij de Sophiakade


3. Michel de Visser in actie bij het planten van honingbomen aan de Sophiakade