Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 19-03

BERGEN OP ZOOM, 19 maart 2008

Man aangehouden voor mishandeling

ROOSENDAAL: De politie kreeg op dinsdagmiddag melding van mishandeling aan de Suzannadonk. Een getuige zagfhoe een jongen een meisje aanviel en haar mishandelde. De politie trof een 20-jarige vrouw uit Roosendaal en een 21-jarige man uit Rotterdam aan. De vrouw verklaarde mishandeld te zijn door de man, die haar vriend is, maar wilde geen aangifte doen. Van haar en van de getuige is een verklaring opgenomen. De man is ambtshalve aangehouden door de politie en verhoord. Hierna is hij met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Man onder invloed aangehouden na ongeval en joyriding

BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdag tegen 03.30 uur een 32-jarige man uit Heerle aan, nadat hij op de Moervaart in de sloot was gereden. De man reed richting de Bergsebaan, verloor de controle over zijn voertuig en belandde in de sloot. Een getuige zag het ongeval en belde de politie. De automobilist bleek, bij het arriveren van de politie, onder invloed van alcohol en is aangehouden. Ook bleek dat de man niet in bezit is van een rijbewijs. De auto waarin hij reed is eigendom van zijn 36-jarige vriendin. Hij had geen toestemming de auto mee te nemen en de vrouw deed aangifte van joyriding. Op het politiebureau werd de 32-jarige verdachte een ademanalyse afgenomen. Uitslag hiervan bedroeg 790 ug/l. De man kreeg een rijberbod van 11 uur en een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. Ook zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.

Drietal aangehouden in bezit softdrugs

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdagavond drie mannen aan op de Antwerpseweg. De twee 20-jarige mannen en een 18-jarige man werden staande gehouden voor controle. Ze bleken in bezit van bijna 12 gram hennep en bijna 5 gram hasj. De drugs zijn in beslag genomen en de drie kregen alleen een boete van 100,-. Na verhoor en betaling van de boete zijn ze in vrijheid gesteld.

Jongeren aangehouden voor zwaaien met nepwapen

OUDENBOSCH: Dankzij melding van een getuige kon de politie dinsdagmiddag twee jongeren aanhouden voor dreiging met een nepvuurwapen. De getuige zag de twee met het vuurwapen voor een juwelier in de Fenkelstraat staan en alarmeerde de politie. Deze kon de 13-jarige jongen en de 18-jarige man uit Oudenbosch aanhouden. De 13-jarige jongen probeerde aan zijn aanhouding te ontkomen en rende weg. Hij werd even verderop in de kraag gegrepen.

Het nepwapen, dat veel gelijkenis vertoonde met een echt wapen, werd onder een auto aangetroffen door de politie. De verdachten hadden ook twee messen in bezit. Ook deze zijn in beslag genomen. ] Ook bij een naburige supermarkt bleken de twee met het vuurwapen te hebben gestaan. Ook daar hadden ze een dreigende houding aangenomen. Van deze winkelier is aangifte opgenomen. De verdachte zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De 13-jarige jongen is overgedragen aan zijn ouders. De politie zal van verschillende getuigen nog verklaringen opnemen.
De wijkagent zal nazorg verlenen aan de geschrokken medewerkers van de juwelier.

Tweetal aangehouden na meerdere diefstallen

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdagmiddag een 21-jarige man en een 24-jarige vrouw uit Roosendaal aan voor meerdere winkeldiefstallen. Een beveiliger van een warenhuis aan de Dokter Brabersstraat zag de twee prijskaartjes van kleding verwijderen en vervolgens de winkel uit lopen. Hierop zijn ze aangehouden. De twee bleken in meerdere winkels goederen te hebben weggenomen. Van deze winkeliers zal aangifte worden opgenomen. Hierna zal een dagvaarding worden uitgereikt aan de verdachten. De twee zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Snelheidscontroles

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdag tussen 13.15 uur een 16.45 uur een snelheidscontrole aan de Burgemeester Freijterslaan. Van de 4046 passanten waren er 268 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 87 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

DINTELOORD: Ook op de Noordlangeweg werd gecontroleerd. Deze controle werd uitgevoerd door het Verkeershandhavingsteam. Tussen 09.00 uur en 12.45 uur zijn 2138 passanten gecontroleerd. Er zijn 59 overtredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 108 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

Auteur: Inge Rijgersberg