Politie Kennemerland

Persberichten woensdag 19 maart

Regio, 19-03-2008

Geen zaak tegen portier

ZANDVOORT, 16 maart - De politie heeft zondag 16 maart een 41-jarige portier van een uitgaansgelegenheid in Zandvoort aangehouden. De man werd ervan verdacht een vrouw te hebben mishandeld. De man was het niet eens met zijn aanhouding, maar werd toch meegenomen naar het bureau. Uit een ingesteld onderzoek is niet gebleken dat de portier de vrouw heeft mishandeld. Wel is gebleken dat de betrokken vrouw in gevecht is geweest met een andere vrouw. De portier heeft de twee vechtende dames in de zaak uit elkaar gehaald en hen naar buiten begeleid. Er wordt in overleg met justitie geen proces-verbaal opgemaakt tegen de portier.

Bericht van zondag 16 maart:

Portier aangehouden

ZANDVOORT, 16 maart - Tijdens de surveillance in de Haltestraat werd de hulp van de politie gevraagd door een 27-jarige vrouw en drie getuigen uit Zandvoort. De vrouw vertelde dat zij was mishandeld door een 41-jarige portier van een uitgaansgelegenheid. De vrouw vertelde dat zij door de portier door een ruit was geduwd, waardoor zij letsel aan o.a. haar gezicht had opgelopen. De politie is naar de uitgaansgelegenheid gegaan en hier bleek de eigenaar van de zaak geen enkele medewerking te willen verlenen. Ook de 41-jarige portier weigerde elke medewerking en werd ter plaatse door de politie aangehouden voor mishandeling. De portier gedroeg zich agressief tegen de politieagenten en hij werd naar het politiebureau in Zandvoort gebracht. Na voorgeleiding bij de hulpofficier van justitie werd de man ingesloten op het hoofdbureau in Haarlem. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Gewapende overval op woning

SANTPOORT-NOORD, 18 maart- De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op de Hagelingerweg. Omstreeks 23.00 uur werd een bejaarde man in zijn woning overvallen. De overval werd gepleegd door meerdere personen. Ze waren vermoedelijk gewapend. De verdachten hebben een aantal goederen meegenomen, waaronder de pinpas van de man. Met deze pas hebben zij op verschillende locaties in Santpoort geld opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de daders van deze overval. Hiervoor wil de politie graag in contact komen mensen die iets verdachts hebben gezien in deze straat omstreeks het genoemde tijdstip of verdachte personen hebben gezien bij pinautomaten in Santpoort. Deze getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Velsen via telefoonnummer 0900 - 8844.

Tegen de vangrail

HOOFDDORP, 18 maart - De politie heeft assistentie verleend bij een ongeluk op de Drie Merenweg. Rond 18.00 uur raakte een 37-jarige Noordwijker met zijn auto de berm, verloor de controle over zijn auto en ramde de vangrail. Niemand raakte gewond.

Kledingdief aangehouden

IJMUIDEN, 18 maart - Oplettend winkelpersoneel van een warenhuis aan de Lange Nieuwstraat heeft omstreeks 17.40 uur een 14-jarige Velsense aangehouden. Het meisje wordt ervan verdacht meerdere kledingstukken te hebben ontvreemd. Zij verklaarde ook goederen bij twee andere winkels te hebben weggenomen. Zij is overgedragen aan de politie. De politie heeft haar ouders geïnformeerd. De Velsense kan een taakstraf van Bureau Halt tegemoet zien.

Dronken man aangehouden

HAARLEM, 18 maart - Rond 16.40 uur heeft de politie een 47-jarige man uit Alkmaar aangehouden. De man lag op de grond voor de ingang van het NS-station in Haarlem. Hij bleek flink onder de invloed van alcohol en veroorzaakte veel overlast. Hij werd aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Controle beroepsvervoer

HEEMSKERK / IJMUIDEN, 18 maart - Bij een controle van beroepsvervoer zijn dinsdagmiddag

73 vrachtwagencombinaties gecontroleerd. In totaal werden er 17 overtredingen geconstateerd, variërend van overbelasting, ongeldig verklaard rijbewijs en geen tachograafschijf tot valsheid in geschrifte. De controles vonden plaats op de A9 ter hoogte van Heemskerk en bij het Tiberiusplein in IJmuiden. Bij de controle werkten het regionale milieuteam van de politie Kennemerland, de verkeersondersteuning van hetzelfde korps, de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Belastingdienst en het Ministerie van VROM samen.

Aanrijding onder invloed van alcohol

VELSEN-NOORD, 18 maart - De politie heeft omstreeks 16.15 uur een 65-jarige man uit Beverwijk aangehouden. De man is onder de invloed van alcohol tegen een geparkeerde auto aangereden, waarna hij is doorgereden. Deze aanrijding vond plaats op het tuinencomplex aan de Basisweg. Op aanwijzing van een getuige wist de politie de man te traceren. Hij bleek inderdaad teveel alcohol gedronken (390 ugl / 0,89 promille). Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van drie uur.

Aanhouding na mishandeling

HAARLEM, 18 maart - Een 43-jarige Haarlemmer is omstreeks 15.00 uur door de politie aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder die middag een 41-jarige Haarlemse te hebben mishandeld in een woning aan de Bernadottelaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Te hoog voor viaduct

HAARLEM, 18 maart - Rond 14.00 uur heeft de politie assistentie verleend bij een ongeluk op de Westelijke Randweg. Een Duitse vrachtwagenchauffeur reed met zijn combinatie, met hierop bestelbussen en personenauto's, in noordelijke richting. Bij het spoorviaduct bleek zijn lading hoger dan de doorgang. Twee bestelbussen vlogen door de klap van de combinatie af en kwamen op de weg terecht. Een achter de vrachtwagen rijdende bestelbus reed tegen een van deze bussen aan. De politie heeft gedurende enkele uren het verkeer geregeld. Tegen de vrachtwagenchauffeur is proces-verbaal opgemaakt, ook heeft hij een boete van 500 euro gekregen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Softdrugs op school

HAARLEM, 18 maart - Na een melding van een medewerker van een school aan de Korte Verspronckweg, heeft de politie omstreeks 13.00 uur een leerling van deze school aangehouden. Deze 14-jarige scholier had softdrugs, hoogstwaarschijnlijk hasj, bij zich. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de softdrugs. De scholier is voor enkele dagen geschorst door de schoolleiding. De schoolleiding heeft zijn ouders geïnformeerd.

Hennepkwekerij ontmanteld

HAARLEM, 18 maart - Na een melding heeft de politie omstreeks 12.20 uur een hennepkwekerij ontdekt in een pand aan de Olieslagerlaan. In totaal werden er 199 planten aangetroffen. Alle planten en de benodigde kweekapparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Ook bleek er illegaal stroom te worden afgetapt. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.