Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Saturn opent in maart haar deuren aan Pieter Vreedeplein.

Tilburg/Den Haag 29 oktober 2007 - Niet Media Markt, maar elektronica reus Saturn opent op 19 maart 2008 haar deuren aan het Pieter Vreedeplein in het centrum van Tilburg. De internationale keten van elektronicawinkels vestigt hier haar derde filiaal in Nederland, na Rotterdam en Hoofddorp. Hiermee haalt Tilburg een publiekstrekker van formaat in huis en onderscheidt zij zich van de andere grote Brabantse gemeenten.

Hoewel het in de jaren zestig in Duitsland opgerichte Saturn tot dezelfde groep behoort als Media Markt, de Media-Saturn Holding, is de concurrentie tussen beide elektronicagiganten groot. De zusters hebben ieder een specifieke huisstijl en leggen andere accenten in hun bedrijfsvoering. Saturn zet zichzelf in de markt als een moderne elektronicaketen en als leverancier van het grootste assortiment in alle aangeboden productgroepen. De elektronicasupermarkt onderscheidt zich van de concurrentie op het gebied van televisie, computer, hifi, foto, entertainment, telecom, multimedia en witgoed door onder meer vakkennis en een hoog 'on-Nederlands' servicegehalte aan de klant. Ook presenteert Saturn de laatste nieuwtjes op elektronicagebied. Elke vestiging is een zelfstandig bedrijf, waarvan de directeur mede-eigenaar is en samen met zijn team verantwoordelijk is voor assortiment, prijsbeleid, personeel en marketing.

Saturn is inmiddels met meer dan 180 vestigingen, vertegenwoordigd in negen Europese landen. Binnen 5 jaar verwacht Saturn nog 20 filialen in Nederland te openen. In de vestiging in het gloednieuwe winkelcomplex aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg gaan meer dan 100 mensen werken, op een werkvloer van ruim 4.800 m². Voor het werven van geschikt personeel start Saturn zeer binnenkort een campagne met als motto 'Saturn stelt zich voor aan Tilburg'.

Pieter Vreedeplein Ontwikkeling C.V. is een joint venture van Bouwfonds MAB en de gemeente Tilburg. www.pietervreedeplein.com.

Het laatste nieuws
Nog 143 dagen tot de opening.
Kijk voor het laatste nieuws rondom de opening van het Pieter Vreedeplein, de activiteiten daaromheen en acties in uw (plaatselijke) krant of surf naar www.hetnieuwegezichtvoor.nl.

einde bericht | 29 oktober 2007

Voor meer informatie en/of fotomateriaal:
Bouwfonds MAB
Claire Laarman, communicatie
t. 070 3068 428
e. c.laarman@bouwfonds.nl
i. www.pietervreedeplein.com


---- --