Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 19 maart 2008

Nieuwe technologie zorgt voor milieuvriendelijk vaatwastablet Sun Green Power bevat minder verpakkingsmateriaal en minder chemicaliën

Rotterdam Unilever zet een volgende stap in de ontwikkeling van producten met een geringere belasting voor het milieu. Na de introductie van Klein & Krachtig van OMO en Robijn, volgt Sun met de introductie van Sun Green Power. Door toepassing van een nieuwe technologie zijn de vaatwastabletten lichter in gewicht, waardoor er minder verpakkingsmateriaal en minder chemicaliën worden gebruikt*. Dit leidt tot een mindere belasting van het milieu, terwijl een krachtig reinigingsresultaat wordt gegarandeerd.

De nieuwe technologie die gebruikt is, betekent een grote stap in de ontwikkeling van vaatwastabletten. Bert Torn, Technical Manager van Unilever Benelux: Met deze technologie zijn we in staat om vaatwastabletten te produceren die uitstekend reinigen, zoals blijkt uit diverse testen in laboratoria en door consumenten. Daarnaast zorgen ze er ook nog voor dat het milieu minder wordt belast. Per vaatwas wordt er 20% minder verpakkingsmateriaal en 18% minder chemicaliën gebruikt. Indien alle Sun All-in-1 gebruikers zouden overstappen op Sun Green Power, dan komen er per jaar 400.000 kg minder chemicaliën in het milieu terecht."

Milieubewuste keuze
Ongeveer de helft van de huishoudens in Nederland bezit momenteel een vaatwasmachine en maakt daar gemiddeld ruim vijf keer per week gebruik van. Bijna alle huishoudens met een vaatwasmachine gebruiken vaatwastabletten, en dan met name de multifunctionele (All-in-1) variant. Vanaf nu kan er met Sun Green Power een milieubewuste keuze gemaakt worden, met behoud van het krachtige reinigingsresultaatt.

Sun Green Power
Sun Green Power is verkrijgbaar in de varianten All-in-1 en Classic. De adviesprijs voor een pak 24 tabs Sun Green Power All-in-1 bedraagt 6,49 en een pak 35 tabs Sun Green Power Classic bedraagt 5,99. Beide zijn vanaf eind maart verkrijgbaar bij alle gebruikelijke verkoopadressen.


* Vergeleken met Sun All-in-1.

EINDE BERICHT

Noot aan de redactie

Klik hier voor een factsheet over vaatwassen.

Voor vragen of opmerkingen over Sun neemt u contact op met Merijn Koelewijn, Brand manager Sun, 010 439 5661.

Voor beeldmateriaal neemt u contact op met Winkelman en Van Hessen (Eline Badoux of Mascha van Sikkelerus), telefoon 070 416 16 16 of per e-mail ebadoux@winkelmanenvanhessen.nl / mvansikkelerus@winkelmanenvanhessen.nl.