Ingezonden persbericht


Agora, zaterdag 5 en zondag 6 april om 20.15 uur

Flower power musical Hair swingt 40 jaar later nog altijd

De jonge regisseur Marcus Azzini (Tape, Sexual Perversity) maakt van Hair een theatersensatie voor een nieuwe generatie. Samen met een groep jonge theatermakers gebruikt hij de ingrediënten van deze legendarische flower-power-musical om een actueel verhaal te vertellen. Deze versie van Hair, met kostuums van Rodrigo Otazu, dialogen door Ronald Giphart en nieuwe liedteksten van Jan Rot, is lekker brutaal, snel, energiek en een uitdaging voor de jonge cast van meer dan 20 talenten en een 9-koppige spetterende band (muzikaal leiders Jan Tekstra en Fons Merkies).

Met o.a. Musical Award-winnares Jelka van Houten (Turks Fruit, Sexual Perversity), musicalster Oren Schrijver (Saturday Night Fever, Mama Mia!), het theatertalent van seizoen 2006-2007 Margreet Boersbroek (Jan Rap en z'n maat) en de eigenzinnige Dewi uit de eerste Idols-serie.

Theater anno 2007
Hair vertelt het verhaal van Claude Bukowski die het leger in moet. Hij vertrekt van het platteland en wil voordat zijn diensttijd begint nog een paar dagen rondkijken in de grote stad. Claude ontmoet een groep jongeren en leert met hen de liefde, vrijheid en rebellie kennen. Dan moet hij een besluit nemen tussen het leger en een nieuwe vrije toekomst. "Ik maak theater anno 2007, dus wordt Hair ook een voorstelling voor mensen van 2007" aldus regisseur Azzini. "Daarvoor stel ik me natuurlijk ook vragen over de zin en onzin van oorlog. Hair is zo belangrijk voor mensen (geweest) omdat het een verhaal is over een generatie die een nieuwe manier zoekt om te leven maar daar nog geen invulling aan weet te geven".

De eerste voorstelling van Hair vond plaats in New York op 17 oktober 1967. De nieuwe Nederlandse versie van Hair gaat precies veertig jaar later in première op 17 oktober 2007 in het Chassé Theater in Breda.

Kaarten voor voorstellingen in de Agora zijn te bestellen op www.agora-lelystad.nl of bij de theaterkassa (Agorabaan 12) op ma t/m za van 11 - 15 uur. Telefonisch reserveren (max. 1 week van tevoren) op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang. Voor een compleet avondje uit kunt u eten in theaterrestaurant Applaus (0320-239 248).

Agora, zaterdag 12 april om 20.00 uur

Nacht van het cabaret presenteert de finalisten van het Leids Cabaret Festival

Benieuwd naar de grootste beloftes op cabaretgebied voor 2008? Kom dan naar de finalistentour van het Leids Cabaret Festival. Speciaal voor u doen de drie finalisten van de laatste editie de finale nog eens dunnetjes over. Zonder de gebruikelijke zenuwen en prijsuitreiking, maar mét de humor die ze mogelijk in het rijtje van Najib Amhali, Sara Kroos, Javier Guzman, Lebbis en Jansen, en Sanne Wallis de Vries plaatst. Want die behoren tot de eerdere winnaars van het Leids Cabaret Festival. Welke finalisten u te zien krijgt, kunt u vooraf checken op de onderstaande website. Maar dat hoeft niet natuurlijk. Want wat is er leuker dan verrast te worden door nieuw cabarettalent? www.leidscabaretfestival.nl
Dames voor na vieren
De finalisten worden afgewisseld door het bekende cabaretduo Dames Voor Na Vieren, die in 2004 de jury- én de publiekprijs won bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. "Een kleurrijk en veelzijdig duo: goede zangeressen, felle actrices, een plezierig wreed gevoel voor humor, en vooral intelligent. Een aanwinst", schreef de Volkskrant. In Hijgende Hakken geven de dames hun visie op 'het snelle leven'. Als ze tenminste niet al voorbij zijn gerend.

Kaarten voor voorstellingen in de Agora zijn te bestellen op www.agora-lelystad.nl of bij de theaterkassa (Agorabaan 12) op ma t/m za van 11 - 15 uur. Telefonisch reserveren (max. 1 week van tevoren) op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang. Voor een compleet avondje uit kunt u eten in theaterrestaurant Applaus (0320-239 248).