Ingezonden persbericht


Spectrum Net kiest MX-serie van Juniper voor hoogwaardig Ethernet Services Netwerk

MX960 is flexibel en betrouwbaar, en levert hoogstaande prestaties waarmee de Bulgaarse serviceprovider differentiatie kan verhogen

Schiphol-Rijk, 19 maart 2008 - Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) maakt bekend dat Spectrum Net AD, een van de grootste telecomproviders van Bulgarije, de MX960 en MX480 Ethernet Service Routers (ESR's) gaat inzetten bij de kern en de rand van zijn nieuwe, krachtige Carrier Ethernet-infrastructuur. Spectrum Net bouwt een nieuwe infrastructuur om de zakelijke introductie van op IP/MPLS gebaseerde services in het gehele land te versnellen en om de hogesnelheidsverbinding met internationale Points of Presence (PoP) te behouden.

De MX-serie maakt het voor Spectrum Net mogelijk om een breed scala van op IP gebaseerde kwaliteitsservices te leveren, zoals IPTV en multicast-videodistributie. Zo kan het bedrijf op een kostenefficiënte manier de serviceflexibiliteit verhogen in een competitieve markt. De systeemintegratie is in handen van Smartcom Bulgaria, een lokale partner van Juniper.

"Als dynamische provider die moet concurreren met gevestigde providers, moet Spectrum Net hoge kwaliteit leveren met nieuwe, flexibele en geavanceerde services om klanten te winnen en te behouden", zegt Theodore Zahov, CEO van Spectrum Net AD. "Bij onze keuze voor Juniper en zijn MX-platforms kozen we voor de leverancier en de technologie die ons meer klanten opleveren en helpen behouden, om zo ook in de toekomst succesvol te blijven."

De MX960 ESR is het Carrier Ethernet-platform met de grootste capaciteit die er momenteel in de markt geboden wordt. Deze oplossing levert tot 960 Gbps voor wat betreft switching en routing-capaciteit, en is geoptimaliseerd voor opkomende Ethernet-netwerkarchitecturen en -services. De MX960 combineert zijn bewezen betrouwbaarheid en de flexibiliteit van JUNOS-software met een kwalitatief hoogwaardig hardwareplatform. De MX960 is speciaal ontworpen voor de meest veeleisende carrier-applicaties. De oplossing ondersteunt multicast, biedt hoge schaalbaarheid, heeft een goede prijs-prestatieverhouding en biedt stabiliteit in het netwerk voor serviceproviders die multiplay-services aanbieden aan hun abonnees.

De MX-serie profiteert van het bewezen JUNOS-netwerkbesturingssysteem en omvat tevens de MX240- en MX480-platforms die dezelfde Carrier Ethernet-prestaties leveren in kleinere form-factors. Dit geeft providers de kans de reikwijdte van hun Ethernet-services te vergroten.

"Ethernet is een flexibel, kosteneffectief onderdeel van IP-technologie en blijft de keuze van grote bedrijven. Dit maakt het steeds aantrekkelijker als nieuwste zakelijke service voor carriers", zegt Gert-Jan Schenk, Senior Vice-President of Operations EMEA van Juniper Networks. "Spectrum Net bouwt aan een zeer aanvallend, kwaliteitsgedreven businessmodel gebaseerd op het leveren van hoogwaardige Ethernet-services aan bedrijven. De MX-serie van Juniper helpt Spectrum Net om snel en kostenefficiënt zijn netwerk op te schalen en de bedrijfsgroei te versnellen."

Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Ingezonden persbericht