Continental Chocolate en Rademaker verbeteren analyse bedrijfsprocessen met Lawson M3

Alfa-Beta Solutions implementeert industriespecifieke software voor kwaliteit-, efficiency- en waste-analyses

Arnhem, 19 maart 2008 - Continental Chocolate en Rademaker b.v., Nederlandse producenten van chocoladeproducten en onderdeel van Koraal Holding B.V., hebben gekozen voor Lawson M3 en zijn inmiddels gestart met de implementatie. Lawson heeft voor verschillende markten, waaronder de voedingmiddelenindustrie, standaard software ontwikkeld die optimaal aansluit op de bedrijfsprocessen. Voor Koraal Holding betekent dit dat geen enkel bedrijfsproces aangepast hoeft te worden om met Lawson M3 de informatievoorziening te optimaliseren en bedrijfsprocessen inzichterlijker te maken. Alfa-Beta Solutions, partner van Lawson, zorgt voor de implementatie en installeert deze software op iSeries van IBM.

Koraal Holding beschikt nu over één centraal geïntegreerd bedrijfssysteem met een gebruiksvriendelijke interface, de Lawson SmartClient. Dit is een intuïtieve gebruikersinterface die per werknemer kan worden aangepast en gepersonaliseerd. Dit vermindert de kans op fouten en maakt administratieve processen minder omslachtig. De nieuwe interface beschikt over veel features zoals twee- en driedimensionale grafische presentaties en videoweergave.

Met Lawson M3 kan Koraal Holding nu ondermeer de productieplanning beter afstemmen op de beschikbare grondstoffen en de vraag van de klant. Daarnaast zorgt het Electronic Data Interchange (EDI) systeem voor betere communicatie met de retailers. Verder biedt de 'tracking and tracing'-functie binnen Lawson M3 de nodige ondersteuning naar voedselveiligheid en -kwaliteit in het kader van de General Food Law.

Belangrijk in de keuze voor Lawson, na een selectie van zeven andere ERP-aanbieders, is de naadloze aansluiting van Lawson's standaardoplossing op de bestaande bedrijfsprocessen van Koraal Holding. Daarnaast heeft ook de kennis van de voedingsmiddelenindustrie van Lawson's implementatiepartner Alfa-Beta Solutions de doorslag gegeven. Met de implementatie van Lawson M3 wordt het huidige Mapics ERP-systeem geheel vervangen.

Henk van Brummelen, President van Koraal Holding: "De experts van Alfa-Beta Solutions beschikken over branchekennis en kennis van onze bedrijfsspecifieke processen. We richten ons uitsluitend op ERP-implementaties in de voedingsmiddelenmarkt. Omdat dit één van de markten is waar Lawson specifieke oplossingen voor heeft ontwikkeld, vullen we elkaar uitstekend aan. Gezamenlijk zorgen we voor een effectieve, branchegerichte implementatieaanpak", aldus Frank Resink, partner bij Alfa-Beta Solutions.

Over Alfa-Beta Solutions
Alfa-Beta Solutions voorziet bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie van bedrijfssoftware, die zich volledig richt op de kernactiviteit van deze industrie. Wij implementeren en leveren een totale oplossing waarin Enterprise Resource Planning (ERP) en Management Informatie (BI) centraal staan. De vele succesvolle implementaties die door Alfa-Beta Solutions zijn afgerond kenmerken zich door een snelle ROI, pragmatisme en inzet van consultants die inhoudelijk verantwoordelijkheid (kunnen) nemen in het proces. De ERP oplossing is afkomstig van Lawson Software. Deze bedrijfssoftware is vanaf de grond opgebouwd met de karakteristieken van voedingsmiddelenbedrijven in het achterhoofd: de software vereenvoudigt complexe processen, anticipeert op de klantvraag en kan gemakkelijk meegroeien of veranderen met het bedrijf. De brede functionaliteit kent een grote diepgang welke een antwoord geeft op alle complexe vraagstukken die binnen de feed - en foodindustrie spelen. Kijk voor meer informatie op: www.alfa-beta-solutions.nl.

ver Koraal Holding B.V.
Kijk voor meer informatie op: www.continentalchocolate.nl of www.rademakerbv.nl