Samenwerkingsovereenkomst tussen Actys en ABC Vastgoed Makelaars


ARNHEM, 20080319 -- Tijdens de traditionele Actys lunch op de MIPIM 2008 in Cannes hebben Actys en ABC Vastgoed bij monde van Patrick Kremer, algemeen directeur van Actys Group bv, bekend gemaakt dat Actys bv en ABC Vastgoed, met haar hoofdkantoor in Arnhem, zich hebben geëngageerd om samen te werken op het gebied van beleggingsadviezen in het woningsegment. Deze samenwerking is afgelopen maandag bekrachtigd met de `oprichting' van Actys Vastgoeddiensten BV en de ondertekening van deze joint venture door Patrick Kremer en Jürgen de Zwart, directeur van ABC Vastgoed.

Doel van Actys Vastgoeddiensten bv is relaties en opdrachtgevers van Actys en ABC Vastgoed te adviseren op het gebied van de verwerving en dispositie van woningportefeuilles op complex en wijkniveau. Actys is bezig haar dienstverlening op het gebied van vastgoedmanagement naar een hoger niveau te brengen. Voor ABC Vastgoed is de joint venture van belang om haar positie als één van Nederlands grootste beleggingsadviseurs uit te breiden.

Patrick Kremer over de uitbreiding van de dienstverlening van Actys bv: "De samenwerking met ABC Vastgoed past in het strategisch beleid en de visie van Actys, dat gericht is op de verdere verbreding van het dienstenpakket en verdieping van de advieswerkzaamheden richting opdrachtgevers. Actys wil in dit kader inspelen op de behoefte van haar opdrachtgevers, die voor de verdere optimalisering van haar woningbeleggingsportefeuilles op zoek zijn naar acquisities in dit vastgoedsegment. Door haar relatienetwerk uit te breiden met projectontwikkelaars, kan Actys door middel van Actys Vastgoeddiensten bv haar opdrachtgevers onder andere adviseren over de verhuurbaarheid van nieuwe portefeuilles, alsmede haar vastgoedmanagement portefeuille naar verwachting versterken. Ook zullen eventuele adviesopdrachten betreffende disposities in de portefeuilles van opdrachtgevers in deze samenwerking worden meegenomen. Op beide gebieden is ABC Vastgoed sterk: zowel op gebied van contacten als op het gebied van dienstverlening, waarin ik een grote mate van diepgang heb waargenomen. Kortom, een samenwerking waar Jürgen de Zwart, Karel de Wit in zijn positie als business unit manager van Actys Wonen bv en ik vol vertrouwen mee aan de slag gaan".

Jürgen de Zwart over de samenwerking: "In de afgelopen maanden ben ik geïnspireerd geraakt door de vernieuwingsslag, die Actys Wonen bv heeft gemaakt op het gebied van vastgoedmanagement. Uit gesprekken bleek er - naast een gezamenlijke interpretatie van het begrip zakelijke dienstverlening - een directe onderlinge verbondenheid tussen personen aanwezig te zijn, die mij heeft doen besluiten de positie van ABC Vastgoed op het gebied van woningbeleggingsadvisering verder te doen versterken met deze samenwerking. Wij hebben er samen ontzettend veel zin in om deze samenwerking een succes te maken. Wij nodigen onze opdrachtgevers graag uit van de unieke positie in Nederland gebruik te maken".

ABC Vastgoed
ABC Vastgoed is met ruim 120 medewerkers een multidisciplinaire vastgoedorganisatie, die na haar oprichting in 1949 is uitgegroeid tot een groep van bedrijven die inhoudelijke dienstverlening bieden op het gebied van conceptontwikkeling, planrealisatie, bouw en facility management, beleggingen, financieringen en makelaardij van zowel commercieel vastgoed als woningbouw.

Over Actys bv
Actys bv is met ruim 300 medewerkers de grootste landelijk werkende vastgoedmanagementorganisatie in Nederland. In totaal heeft Actys bv 30.000 woningen, 2,7 miljoen m2 kantoren en bedrijfsruimten alsmede 550.000 m2 winkelcentrum in beheer. Hiervoor draagt ze actief zorg voor het commercieel, promotioneel, facilitair, administratief en technisch management. Actys levert diensten aan 160 VvE's met ruim 5000 leden. Actys bv bestaat uit de Business Units: Retail, Bedrijfsmatig Onroerend Goed, Wonen en Vereniging van Eigenaren.

Meer informatie over Actys bv is te vinden op www.actys.nl.
Meer informatie over Actys Wonen bv is te vinden op www.wonenmetactys.nl
Meer informatie over ABC Vastgoed is te vinden op www.abcmakelaars.nl





Ingezonden persbericht