AD-Beheer neemt TED Gigaprint Almere & TED Printnet Purmerend over


ALMERE, 20080319 -- TED Gigaprint Almere en TED Printnet Purmerend worden vanaf 28 maart 2008 overgenomen door AD-Beheer uit Zeist. Ted Gigaprint begon 21 jaar geleden als `zolderkamerbedrijf' met een kopieërservice en is inmiddels uitegroeid tot marktleider in printing on demand (PoD) met de grootste capaciteit van Nederland. Het directeurentrio Ted, Roy en Henk Wijmans, zal per 28 maart terugtreden. Harry Buisman van AD-beheer wordt vervolgens de nieuwe directeur.

"Toen wij 21 jaar geleden begonnen was het nog heel gewoon dat uitgeverijen boeken op voorraad hadden," vertelt directeur Henk Wijmans. "Viel de verkoop tegen dan bleven de voorraden liggen. Printing on demand (PoD), dus pas drukken als er vraag blijkt te zijn, was nieuw en veel gevraagd, maar er waren nog weinig bedrijven die in staat waren op korte termijn veel capaciteit te leveren. Dus konden wij van begin af aan goed van start."

De groei van het bedrijf nam een grote vlucht toen in 1994 de juridische boeken van Kluwer Rechtswetenschappen werden gedigitaliseerd. Kluwer wilde geen voorraden meer, maar pas drukken als de klanten er behoefte aan hadden. Wijmans: "De deal met ons betekende voor Kluwer dat zij de grote magazijnen konden sluiten. Anderen zagen dit succes en inmiddels zijn alle grote uitgeverijen klant van ons."

AD-beheer, dat TED Gigaprint Almere en TED Printnet Purmerend overneemt, is een drukkerij van zowel boeken als tijdschriften en reclamedrukwerk. Door de samenvoeging ontstaat een bedrijf dat zich zodoende op beide marktsegmenten tegelijk kan richten. Beide bedrijven blijven overigens onder de eigen naam werken en blijven werken vanuit dezelfde kantoren. Onder A-D Beheer vallen Digiprint met vestigingen te Nijkerk en Den Haag, DeltaHage te Den Haag en A-D Druk te Zeist.

Websites:
www.ted-gigaprint.nl
www.ted-printnet.nl
www.ad-druk.nl
www.deltahage.nl
www.myphotofun.nl