Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Epe- Laptop ontvreemd uit school
Dinsdagmiddag 17 maart omstreeks 16.00 uur heeft een onbekende man kans gezien om een laptop weg te nemen vanuit een school aan de Hoofdstraat in Epe. De man is de school binnengelopen een heeft de laptop losgekoppeld en meegenomen.

De man liep het schoolplein op en vroeg aan een van de kinderen daar naar de directeur. Hierop is hij naar binnengelopen en heeft daar een laptop weggenomen. Vervolgens is hij vetrokken met een donkerkleurige auto die geparkeerd stond aan de Asseltseweg. Meerdere medewerkers hebben de man gezien, maar realiseerde zich dat het om diefstal ging. Het signalement van de man is als volgt: 20 a 25 jaar oud, blond haar met stekels, witte trui of jas.

Ermelo- Laptop weg bij woninginbraak In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 maart is er ingebroken in een woning aan de Meidoornlaan in Ermelo. De daders gingen er vandoor met een laptop.

De bewoner ontdekte de inbraak de volgende ochtend toen hij omstreeks 05.30 uur beneden kwam. De achterdeur bleek geforceerd was en de benedenverdieping was doorzocht. De aanwezige hond was niet aangeslagen en heeft de inbraak niet kunnen verkomen.

Ermelo- Inbraak in clubhuis
In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 maart is er ingebroken in een clubhuis aan de Fazantlaan in Ermelo. De daders haalden de kassalade leeg en namen een hoeveelheid frisdrank en snoepgoed mee.

De daders zijn binnengekomen door aan de achterzijde van het pand een gat te maken in de buitenmuur. Vervolgens hebben zij het pand doorzocht.

Harderwijk- Grote hoeveelheid kleding weg bij snelkraak
In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 maart hebben onbekenden een snelkraak gepleegd bij een winkel aan de Smeepoortstraat. De daders gingen er vandoor met een grote hoeveelheid merkkleding. De politie zette meteen de achtervolging in.

Omstreeks 03.30 uur ging het inbraakalarm van de winkel af. De eigenaar ging ter plaatse polshoogte nemen en ontdekte dat de dubbele voordeur vernield was en dat er een grote hoeveelheid kleding was weggenomen. De gealarmeerde politie kon naar aanleiding van getuigenverklaringen de achtervolging inzetten. De daders gingen de A28 op richting Amersfoort. De politie van Harderwijk kreeg assistentie van de politie Utrecht, Flevoland en het KLPD. Bij het mediapark in Hilversum, lukte het de verdachten om te ontkomen door de auto te verlaten en via het bos weg te rennen.

Nunspeet- Schennispleger actief
Een 49-jarige inwoonster uit Nunspeet is dinsdagmiddag 18 maart omstreeks 15.00 uur in het bos aan de Eperweg in Nunspeet, samen met twee vriendinnen, geconfronteerd met een schennispleger.

De man toonde zijn geslachtsdeel bij het drietal en ging er vervolgens rennend vandoor Het signalement is als volgt:Man 40 a 50 jaar oud, kaal hoofd, 1.75 m lang, zwart/rode jas. De politie zoekt tips en getuigen.


---- --