Afdeling Communicatie TROS/AVRO

Hilversum, 19-03-2008

Televisie

EENVANDAAG

Uitzending woensdag 19 maart

Nederland 1 - 18.20 uur


Achterban vindt PVDA onzichtbaar in kabinet

Bijna tweederde van de PvdA-stemmers (62 procent) denkt dat het CDA de meeste invloed heeft op het kabinetsbeleid. Slechts 15 procent meent dat de PvdA de meeste invloed heeft. 61 Procent van de PvdA-achterban vindt dat hun eigen partij niet zichtbaar is in het beleid van het huidige kabinet. Dit blijkt uit onderzoek van EENVANDAAG onder ruim 4000 PvdA-stemmers. Deze uitslag is vanavond (woensdag 19 maart) te zien in de uitzending.

De PvdA-achterban heeft weinig vertrouwen in het kabinet als geheel: slechts 31 procent geeft aan hier vertrouwen in te hebben. Onder CDA- en ChristenUnie stemmers is het vertrouwen in het kabinet veel groter: bijna 60 procent van hun achterban staat positief tegenover de regering.

Ook vindt ruim tweederde van de PvdA-stemmers dat het kabinet niet daadkrachtig is en dat het de problemen te veel voor zich uitschuift.

De cijfers zijn ontleend aan het onderzoek '1 jaar Balkenende IV' van het EENVANDAAG Opiniepanel. De gegevens zijn representatief voor leeftijd, geslacht, provincie, burgerlijke staat, opleiding en stemgedrag bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen.


Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl




EenVandaag