Ingezonden persbericht




EA onthult eerste details over de Sims(tm) 3,
het next-generation paradepaardje dat in 2009 uitkomt

De Sims(TM) 3 geeft je totale vrijheid en stimuleert je creativiteit met eindeloos veel mogelijkheden

Schiphol-Rijk, 19 maart 2008 ­ Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) kondigt vandaag de eerste details aan van De Sims(TM) 3, de game waar ongelooflijk veel fans ongeduldig op wachten. Dankzij een splinternieuwe engine waar men bijna drie jaar aan heeft gewerkt, kunnen je unieke Sims in De Sims 3 hun huis uit gaan en rondwandelen in de buurt, waar van alles gebeurt. De eerste elementen die openbaar zijn gemaakt, zijn de 'open' buurt waar Sims zich vrij in kunnen bewegen, een vernieuwde Sim creëren-functie, nieuwe realistische persoonlijkheden en onbeperkte aanpassingsmogelijkheden. De Sims 3 komt in 2009 wereldwijd uit.

Van De Sims-serie is al lange tijd bekend dat hij een breed publiek aanspreekt van mannen en vrouwen van elke leeftijd. De grote aantrekkingskracht en de trouwe Sims-community hebben ervoor gezorgd dat er wereldwijd 98 miljoen games zijn verkocht, die in 22 verschillende talen zijn gelokaliseerd. De Sims-serie wordt geroemd om zijn creativiteit, humor en community en is een wereldwijd cultureel fenomeen sinds de eerste game die in 2000 verscheen.

Nu is men druk bezig met De Sims 3, de game die het next-generation paradepaardje moet worden van het 'merk' De Sims.

"In De Sims 3 kunnen Sims hun thuiskavel verlaten en rondwandelen in een open buurt waar van alles gebeurt. Ze kunnen omgaan met andere Sims met behulp van ons nieuwe uitgediepte persoonlijkheidssysteem," aldus Rod Humble, hoofd van de De Sims Studio. "Deze open gameplay biedt eindeloos veel creatieve mogelijkheden. Daarnaast zorgen de nieuwe doelen en beloningssystemen ervoor dat elk type speler, van fanatieke gamers tot verhalenvertellers, lang plezier blijven beleven aan de game."

Nieuwe, overgangsloze buurt­Verken de buurt in alle vrijheid. Kijk eens rond met je Sims! Dankzij de nieuwe, overgangsloze buurtarchitectuur kunnen je Sims vrij rondlopen en hun familie en vrienden opzoeken, of hun vijanden. De Sims maken kennis met een compleet nieuwe manier van leven nu ze huizen en families van andere Sims ontdekken en wandelingetjes kunnen maken naar het stadhuis of het plaatselijke park. Denk eens aan alle nieuwe verhalen die je kunt vertellen: Sims die de deur uitstappen en nieuwe Sims leren kennen, in een gezellig tentje gaan lunchen, naar de buren sluipen om ze te begluren of de baas tegen het lijf lopen op een ongelukkig moment.

Nieuwe Sim creëren-functie­Creëer elke Sim die je maar kunt verzinnen. Naast de open buurt waar van alles gebeurt, bevat De Sims 3 de geheel vernieuwde functie Sim creëren. Met de eenvoudig te gebruiken ontwerpmiddelen kun je zeer gedetailleerde Sims maken die er realistischer uitzien dan ooit. Sim creëren geeft je de ongelooflijke vrijheid om elke Sim die je in gedachten hebt te maken. Van dun tot volslank of gespierd, alles is mogelijk, zelfs extremen! Naast de keuze in lichaamsvorm en lengte van je Sims, kun je elk gedeelte van hun gezicht tot in detail bepalen, een kapsel voor ze kiezen en een huidskleur selecteren. De keuze is zeer uitgebreid. Creëer Sims die nog meer op jezelf lijken, op een ideaalbeeld van jezelf of zelfs op een BN'er!

Nieuwe realistische persoonlijkheden­Elke Sim is uniek en heeft een unieke persoonlijkheid. Met het innovatieve, zelfontwikkelde Realistic Personality System in De Sims 3 kun je elk personage vijf karaktereigenschappen meegeven, die het gedrag van je Sims beïnvloeden en de manier waarop ze omgaan met anderen en hun omgeving. Met dit nieuwe systeem kun je extreem complexe en diverse persoonlijkheden maken. Maak je een bemoeiziek, onaangepast omaatje met kleptomane neigingen dat graag haar neus in andermans zaken steekt? Of een heethoofdige punkrocker met bindingsangst die maar geen date kan scoren omdat hij zo onbeschoft en puberaal is? In De Sims 3 hebben je Sims met meer te maken dan alleen de basisbehoeften van alledag. Ze zijn unieke individuen met complexe persoonlijkheden die zowel aan kortetermijnmogelijkheden als langetermijndoelen kunnen werken. Door de brede keuze aan karaktertrekjes die je kunt combineren zoals jij wilt, zijn er meer dan 700 miljoen verschillende persoonlijkheden beschikbaar voor je Sims. In De Sims 3 weet je nooit wie je tegenkomt!

Nieuwe, onbeperkte aanpassingsmogelijkheden­Iedereen kan alles aanpassen! Nieuwe, toegankelijke creatieve hulpmiddelen maken het in De Sims 3 voor iedereen eenvoudig om alles, waar dan ook aan te passen! Van vloeren tot bloemen, kleren tot banken, behang tot gordijnen en meer. De Sims 3 geeft je alle flexibiliteit en opties die je nodig hebt om je droomhuis te bouwen en je huis in te richten als jouw paleis. Je Sims kunnen zich settelen in een luxe landhuis, een cool vrijgezellenappartementje, een ideale eengezinswoning of een snoezig stulpje. De keuze is aan jou in De Sims 3.

"De nieuwe engine en technologieën in De Sims 3 zijn ontworpen om de verbeelding van de speler te stimuleren met realistisch uitziende Sims, die unieke persoonlijkheden hebben en die een overgangsloze buurt in kunnen stappen waar van alles gebeurt," zegt Ben Bell, uitvoerend producent van De Sims 3. "Spelers zullen lyrisch zijn over het realistische gehalte van De Sims 3!"

Bezoek www.TheSims3.com voor meer informatie.

Productspecificaties

Uitgever: Electronic Arts
Ontwikkelaar: Electronic Arts Redwood Shores Releasedatum: Amerika, Europa en Azië: 2009
Platform: PC
Categorie: Simulatie/Strategie
PEGI-advies: Nog niet bekend

Over De Sims
Sinds de introductie van de De Sims(TM)-gamereeks in februari 2000 zijn er 98 miljoen exemplaren van de game verkocht, een indrukwekkend aantal. De De Sims(TM)-reeks is vertaald in 22 talen en werd binnen de kortste keren over de hele wereld populair en zelfs een cultureel fenomeen. Bezoek voor meer nieuws over de De Sims(TM)-franchisetitels http://www.desims.nl. Ga naar http://www.desims2.nl om de hipste De Sims(TM) 2-creaties van onze communityleden te bewonderen. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over De Sims 3, ga je naar http://www.thesims3.com.

Over Electronic Arts
Het hoofdkantoor van Electronic Arts (EA) bevindt zich in Redwood City, Californië. EA is wereldleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf werd opgericht in 1982 en ontwikkelt, distribueert en geeft wereldwijd software uit voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het fiscale jaar 2007 boekte EA een omzet van 3,09 miljard dollar en bracht het 24 titels uit waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. EA's homepage en online gamesite vind je op www.electronicarts.nll. Meer informatie over de producten van EA en volledige teksten van persberichten vind je op http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO, The Sims en De Sims zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.