Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 18 maart 2008

College van burgemeester en wethouders

Op dinsdag 18 maart 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Concept Stedenbouwkundige Randvoorwaarden Capelseweg/Jasmijnsingel

Het college besloot de conceptnota Capelseweg/Jasmijnsingel Stedenbouwkundige Randvoorwaarden vast te stellen. De conceptnota benoemt de randvoorwaarden waarbinnen dit woningbouwproject gerealiseerd moet worden. Aan de orde komen situering, bouwvolume en hoogte, ontsluiting en parkeren en het type woningen. Het college wil nu graag weten wat omwonenden en belanghebbenden van deze conceptnota vinden.

Baggerprogramma 2007-2010

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft voor de gemeente Capelle aan den IJssel een baggerprogramma opgesteld. Het college besloot het vrijkomende slib te plaatsen op de kant of, als dat niet mogelijk is, af te voeren naar slibverwerkingsbedrijven buiten de gemeente. Ook besliste het college om de ontvangverplichting van slib af te kopen voor een bedrag van 1.500.000,-. Doel van het baggeren is het vergroten van het waterafvoerend vermogen van de watergangen en het verbeteren van de waterkwaliteit. Een persbericht hierover volgt.

Rapportage stand van zaken bestemmingsplannen

Het college heeft de stand van zaken van de actualisatie van bestemmingsplannen vastgesteld. De stand van zaken is per bestemmingsplan op de website van de gemeente te raadplegen en wordt regelmatig geactualiseerd.

Op 1 juli treedt naar verwachting de nieuwe Wet op de ruimtelijke ordening in werking. Dan zal jaarlijks aan het einde van het jaar gerapporteerd worden aan de raad over het beleid met betrekking tot de bestemmingsplannen.

Wijziging concept Nota van Uitgangspunten bestemmingsplan Rivium

Het college besloot naar aanleiding van het advies van de commissie Stedelijke Ontwikkeling van 10 maart 2008 een aantal wijzigingen in de Nota op te nemen. Zo is het onderwerp Mobiliteit bijvoorbeeld aangevuld met speciale aandacht voor fietsroutes. Door deze toevoeging is aandacht voor fietsers in het bestemmingsplan verzekerd. Verder is het onderwerp Inpassing bestaande bedrijfsbebouwing en mogelijkheid voor nieuwe ontwikkelingen gewijzigd. Zo wordt onderzocht of het wenselijk is om bedrijvenpark Rivium te thematiseren, bijvoorbeeld Rivium als kennispark.

Nationale aanbesteding voor het onkruidvrij maken van beplantingsvakken

In februari 2008 is een openbare aanbesteding gehouden voor het onkruidvrij maken van de door de gemeente aan te wijzen beplantingsvakken, inclusief het afvoeren van het uitkomende materiaal. De inschrijvers zijn behalve op prijs, ook beoordeeld op hun plan van aanpak en de vakbekwaamheid. Het college besloot de opdracht te gunnen aan ISS Landscaping Services BV, Vof Kruiswijk de Boer en BTL Realisatie BV. Het college besloot het tengevolge van deze aanbesteding ontstane negatieve inkoopresultaat ad 92.200,-- te verwerken in de ontwerp-Voorjaarsnota 2008.

Regeling Organieke Functiewaardering

Het college heeft in principe besloten de Regeling Organieke Functiewaardering te wijzigen. Het gaat om administratieve wijzigingen in de tekst. Nadat hierover met de Commissie voor Georganiseerd Overleg overeenstemming is bereikt, zal het college een definitief besluit nemen.

Vergunningaanvraag Wielerronde van Capelle

De burgemeester besloot vergunning te verlenen voor het houden van de Wielerronde van Capelle op dinsdag 29 april 2008. Het college besloot vergunning te verlenen voor het ten gehore brengen van muziek, het plaatsen van een VIP-tent op het Stadsplein en het plaatsen van een pannakooi op de Rivierweg.

Vergunningaanvraag voor het houden van het Midzomerfestival

De burgemeester besloot vergunning te verlenen voor het houden van het Midzomerfestival op zondag 22 juni 2008. Het college besloot vergunning te verlenen voor het ophangen van spandoeken, het ten gehore brengen van muziek en een standplaats voor kraampjes.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.