Ingezonden persbericht


Persbericht

Debatcentrum TUMULT organiseert:
Op zoek naar groene en linkse kiezers

Kijk in de glazen bol van het jaar 2011

TUMULT organiseert in samenwerking met GroenLinks Utrecht op 26 maart om 20.00 uur een fictieve verkiezingsavond. Vier mensen kruipen in de huid van de GroenLinks-lijsttrekker in 2011: ze houden hun overwinningstoespraak en doen daarin uit de doeken met welke strategie ze de fictieve verkiezingen gewonnen hebben. Het publiek wordt uitgedaagd om letterlijk positie te kiezen. Een avond voor iedereen die weleens aan een echte politieke discussie wil meedoen!

De "lijsttrekkers" zijn: Jesse Klaver, kandidaat-voorzitter Dwars GroenLinkse jongeren; Marike Simons, trainer/adviseur, voormalig wethoudersassistent in Amsterdam; Marry Mos, fractievoorzitter GroenLinks Utrecht; Judith Ploegman, voorzitter FNV Jong.

Presentatie: Annechien Steenhuizen, journalist en presentator De wereld draait door; en Henk Zandvliet, directeur NEAG.

In de nieuwste 'stemwijzer', Het Kieskompas, heeft GroenLinks een stevige positie in de linkerbovenhoek van het electoraat: het meest progressief en het meest links. Maar die plek op de politieke kaart brengt ook beperkingen met zich mee: heel groot is de linkerbovenhoek niet. Wat moet er gebeuren als GroenLinks in 2011 een verkiezingsoverwinning wil behalen, zónder de groene en linkse uitgangspunten geweld aan te doen?

Op zoek naar groene en linkse kiezers

Kijk in de glazen bol van het jaar 2011
Datum: woensdag 26 maart Tijd: 20.00-21.30 uur. Locatie: TUMULT, Domplein 5, Utrecht. (Info/reserveren: 030-2332430/ www.tumultdebat.nl)

Noot voor redacties: -----------

Ingezonden persbericht