Gemeente Gouda


Korting op een regenton (19-3-2008)

Veel regenwater verdwijnt als afvalwater in het riool. Dat is jammer, want regenwater kan prima gebruikt worden voor allerlei huishoudelijke klusjes door het op te vangen in een regenton. Dit bespaart een flinke hoeveelheid drinkwater. De gemeente Gouda wil inwoners stimuleren bewust met water om te gaan en subsidieert onder het motto `Water uit eigen ton!' de aanschaf van een regenton.

Eén of twee

Gouwenaren konden in 2007 ook al met korting een regenton kopen. Ruim tweehonderd huishoudens kozen voor `water uit eigen ton' en bestelden een regenton. In 2008 gaat deze actie dus door. Inwoners kunnen één, maar ook twee regentonnen aanschaffen. Zodat zowel aan de voor- als aan de achterkant van de woning een regenton aangesloten kan worden op de afvoerpijp. De gemeente betaalt per regenton twintig procent van het totale aankoopbedrag terug, tot maximaal dertig euro. In totaal gaat het dus om maximaal zestig euro als inwoners twee regentonnen aanschaffen.

Korting aanvragen

Nadat inwoners een regenton hebben aangeschaft, kunnen zij de (gespecificeerde) kassabon en een briefje met naam, adres, telefoonnummer en rekeningnummer opsturen naar de gemeente Gouda, o.v.v. Regentonnenactie, Postbus 1086, 2800 BB Gouda. Na ontvangst wordt het bedrag gestort op de rekening zoals vermeld op het briefje.

Milieuprogramma

In het bestuursakkoord 2006-2010 is subsidie voor de aanschaf van regentonnen als een van de speerpunten opgenomen. De uitvoering hiervan vindt plaats via het milieuprogramma dat jaarlijks wordt vastgesteld.

Dit programma is te downloaden via www.gouda.nl/milieu. Om een beeld te geven van wat de gemeente de komende jaren doet en wil bereiken op het gebied van milieu, is bovendien het boekje `Gouds milieuprogramma in beeld' verschenen. Dit boekje is eveneens te downloaden via www.gouda.nl/milieu.