Ingezonden persbericht



Imam Fawaz: "Moslims moeten hand in eigen boezem steken"

WAALWIJK, 18 maart 2008 - Sheikh imam Fawaz Jneid van de As-Soennah moskee in Den Haag vindt dat de moslims in Nederland hun hand in eigen boezem moeten steken. Volgens hem zijn zij zelf verantwoordelijk voor de beeldvorming die de afgelopen jaren rondom de islam is ontstaan. In een interview met Mzine TV legt hij uit wat hij hiermee bedoelt.

Imam Fawaz wordt gezien als een van de meest radicale imams in Nederland. Hij is vooral bekend geworden om zijn politieke inmengingen. Hij raakte onder andere in opspraak nadat een preek van hem in de openbaarheid kwam waarin hij smeekte voor een ernstige ziekte voor de inmiddels overleden Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali.

Volgens de imam moeten de moslims in Nederland het goede voorbeeld geven. "Wanneer een niet-moslim ziet dat zijn islamitische buurman steelt of iemand wordt op straat beroofd door een moslim, dan werk je niet mee aan een goede beeldvorming. Geloof kun je niet verdedigen met woorden, wel met daden. Daarom vind ik dat moslims zich van hun beste kant moeten laten zien in hun dagelijkse bezigheden."

Imam Fawaz vindt ook dat intellectuelen, journalisten en politici met een islamitische achtergrond gebruik dienen te maken van de media om de boodschap van de islam en de koran over te brengen.

Het volledige interview is te bekijken op Mzine TV, een spin-off van het maandelijkse blad Mzine.
Wekelijks zendt Mzine TV interessante en spraakmakende interviews en achtergrondreportages uit. Zie www.mzine.nl.

Ps; Zie ook een reportage van de Marocstore Bruidsmodeshow op www.mzine.nl en klik op Mzine Tv.



Ingezonden persbericht