Dienstenbond CNV

Nieuws

7 maart 2008

Aftrap CAO onderhandelingen ING

Door: Ahmed Kansouh

Op 19 maart 2008 beginnen de CAO-onderhandelingen 2008 voor ING.

Samen met u willen wij onze inzet voor de komende CAO-onderhandelingen bepalen. Hierbij treft u ons concept voorstellenbrief voor ING-CAO 2008-2010 als bijlage aan ter inspiratie en het is aan u om er iets van te vinden dan wel met aanvullende voorstellen, op- en/of aanmerkingen te komen. Na het ontvangen van uw reacties zullen wij onze voorstellen definitief maken en aan ING verzenden. De definitieve voorstellenbrief is mede van onze notitie arbeidsvoorwaarden en de inzet van kaderleden afhankelijk, maar ook van de dan actuele situatie, de politieke vooruitzichten en de opstelling van de andere bonden.

Bijgaand treft u tevens een reactieformulier aan. Op dit formulier kunt u -naast uw eventuele opmerkingen/aanvullingen- aangeven waar volgens u de prioriteiten moeten liggen van de komende CAO-onderhandelingen. Uiterlijk 17 maart as. om 12.00 uur dienen wij het ingevulde formulier geretourneerd te hebben. Daarna zullen wij de voorstellenbrief van CNV Dienstenbond definitief maken en aan ING verzenden.

Nog even dit:
De CNV Dienstenbond behartigt uw collectieve en individuele belangen bij ING. Teneinde dit goed te kunnen doen en in dat kader een rol van betekenis te kunnen vervullen, dienen wij te beschikken over een brede achterban die ons van nuttige informatie, adviezen en wensen kunnen voorzien. Om dit te kunnen bereiken doen wij een beroep op u. Wellicht kunt u uw collega's van het nut van het lidmaatschap van de CNV Dienstenbond overtuigen. Uiteraard zijn wij graag bereid u bij uw inspanningen te ondersteunen of in overleg met u activiteiten te ontplooien om de CNV Dienstenbond onder de aandacht van uw collega's te brengen. Verwijzing naar onze site: www.cnvdienstenbond.nl is ook een goede optie.

Indien wij in staat zijn om gezamenlijk het ledental te vergroten dan biedt dat voor u en ons meer perspectief om een groter invloed te kunnen uitoefenen en een beter resultaat te kunnen bereiken. Kortom, wij blijven uw belangen behartigen

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Ahmed Kansouh, bereikbaar per telefoon 023 - 5670684 of per e-mail: A.Kansouh@remove-this.cnvdibo.nl