Raad van State


woensdag 19 maart 2008
10.15 uur
Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.

11.30 uur

Zitting over de milieuvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Almelo heeft verleend aan de gemeente Almelo voor een gronddepot aan de Aadijk in die gemeente. De vergunning is verleend voor een periode van maximaal drie jaar. De Stichting Ruimtelijke Ordening en Milieu vindt dat niet duidelijk is wat voor grond er precies wordt ingezameld en wat er vervolgens mee gebeurt. Hierdoor kan niet ingeschat worden wat de gevolgen voor het milieu zijn, aldus de stichting. Ook hadden er volgens de stichting bodembeschermende voorzieningen moeten worden voorgeschreven. De stichting is verder nog van mening dat het gronddepot te veel geluid veroorzaakt. (zaaknummer 200705178/1)

13.30 uur

Zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Voorst heeft verleend aan Dutchtone voor het plaatsen van een antennemast aan de Vermeersweg in Twello. De mast wordt 37,5 meter hoog en wordt geplaatst op het sportterrein van Activia. Een omwonende wil vanuit zijn woning geen uitzicht hebben op de mast. Verder mag de mast volgens hem niet in agrarisch gebied worden geplaatst. De rechtbank in Zutphen heeft eerder in juli 2007 zijn beroep tegen de vergunning ongegrond verklaard. (zaaknummer 200705712/1)