Ingezonden persbericht


Persbericht

BackupAgent sluit samenwerkingsovereenkomst met Databasement

Databasement neemt BackupAgent-software voor desktop- en laptopbackups op in portfolio

Delft, 19 maart 2008 - BackupAgent, leverancier van online backupsoftware en -services, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Databasement, specialist op het gebied van datamanagement op enterprise niveau. Op basis van deze overeenkomst neemt Databasement de software van BackupAgent voor online databackups op desktop- en laptopniveau op in zijn portfolio. Hierdoor kan het bedrijf klanten een totaaloplossing voor backups op alle netwerkniveaus bieden.

Databasement stelt innovatie op het gebied van opslag, beheer, beschikbaarheid en beveiliging van data centraal in zijn strategie. Technologie en Marktleiders als NetApp, 3PAR, DataDomain, VMware en Riverbed zijn daarom primair onderdeel van het portfolio. Databasement is marktleider in Utility Based Enterprise Storage & Recovery Services voor de middelgroot en groot zakelijke markt. Om de dienstverlening te completeren met Desktop & Laptop Backup / Recovery Services is een strategisch partnership aangegaan met BackupAgent. Databasement zal de software grootschalig inzetten in Nederland, België en Spanje.

"Databasement biedt Replicatie en Disaster Recovery Services voor nagenoeg alle Applicaties en Data ", zegt Rob Christ, directeur van Databasement. "We kregen van klanten steeds vaker de vraag of we ook backups voor eindpunten konden verzorgen. Vanwege de goede ervaringen met BackupAgent hebben we besloten om met deze partner in zee te gaan. Door de krachtige backupsoftware van dit bedrijf op te nemen in ons portfolio kunnen we de markt een totaaloplossing en service voor al hun backup en recovery uitdagingen bieden."

"Momenteel gebruiken voornamelijk mkb-organisaties onze online backupsoftware", zegt Roland Sars, directeur Sales & Marketing van BackupAgent. "In deze sector hebben we al tienduizenden klanten. Dankzij de overeenkomst met Databasement vergroten we onze aanwezigheid in het enterprise-segment. Het feit dat Databasement onze oplossingen aanbiedt aan zijn grootzakelijke klanten bewijst dat onze software een oplossing biedt voor de backupuitdagingen van bedrijven van iedere omvang."

BackupAgent
Het van oorsprong Nederlandse bedrijf BackupAgent is enkele jaren geleden opgericht en in de afgelopen periode uitgegroeid tot een professionele, internationale organisatie. BackupAgent levert een kant-en-klare oplossing voor automatische online en lokale backup en recovery van bedrijfsdata. Het management van BackupAgent is een combinatie van Delftse innovatie en IT-veteranen. Backup is een vertrouwensproduct, en volgens BackupAgent geldt dat net zo goed voor de organisatie achter de oplossing. Om die reden zijn ondersteuning en service voor BackupAgent even belangrijk als productkwaliteit. Dit uit zich bijvoorbeeld in installatie- en onderhoudsservices door gespecialiseerde technici na aanschaf. Maar ook in de mogelijkheid van dagelijkse monitoring van backups.

Ingezonden persbericht