Gemeente Veere


Boom zoekt kind in Veere

Vandaag 19 maart 2008.

Woensdag 19 maart is het Landelijke Boomfeestdag. Het landelijke thema dit jaar is Boom zoekt kind. In verband met het broed- en plantseizoen kwam het op een aantal locaties in de gemeente Veere beter uit om al in januari, februari en eerder in maart Boomfeestdag te vieren. Daarom hebben de leerlingen van groep 7/8 van een aantal scholen al geknot, gesnoeid en geplant. Een aantal scholen heeft het bomenspel gespeeld bij Terra Maris in Oostkapelle en een aantal scholen heeft Amerikaanse vogelkers gerooid in natuurgebied Oranjezon.

De leerlingen van groep 7 van de Wegwijzer uit Serooskerke vieren op woensdag 19 maart Boomfeestdag. Burgemeester Rob van der Zwaag plant dan om 10.15 uur de eerste lindeboom bij de nieuwe brandweerkazerne aan de Vrouwenpolderseweg 53c in Serooskerke.

De huidige brandweergarage voldoet niet meer aan de huidige eisen. De instructieruimte is te klein, er zijn geen douches en geen gescheiden toiletten. Naast deze zaken is er ook sprake van overlast voor de overige bewoners vooral bij uitrukken in de nachtelijke uren. De brandweergarage verhuisd vanuit het centrum naar de noordzijde van Serooskerke en wordt gebouwd naast de begraafplaats. Doordat de nieuwe locatie dichter aan de N57 is gelegen worden rijtijden naar Vrouwenpolder en Gapinge korter.

Rondom de brandweergarage worden 16 lindebomen aangeplant zodat de garage snel een groen uiterlijk heeft.