Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 19 maart 2008

ING Amsterdam Marathon op weg naar limiet van 25.000 deelnemers

De belangstelling voor de 33ste editie van de ING Amsterdam Marathon groeit jaarlijks. Zondag 19 oktober 2008 kunnen echter maximaal 25.000 deelnemers vanuit het Olympisch Stadion van start gaan. Deze limiet heeft atleten vanuit de hele wereld aangemoedigd dit jaar extra vroeg in te schrijven via www.ingamsterdammarathon.nl. Alles duidt er dan ook op dat dit jaar het maximum aantal deelnemers bereikt zal worden met atleten uit bijna 70 landen.

Aantrekkelijk programma voor het hele gezin
In Amsterdam kunnen de deelnemers niet alleen kiezen voor een marathon, maar ook een halve marathon, 7,5 km (nieuw i.p.v. 5 km!) en enkele jeugdlopen staan zondags op het programma. Daarnaast wordt de bezoekers ook dit jaar drie dagen lang een aantrekkelijke Marathon Markt in Sporthallen-Zuid, een Pasta Party in een luxe hal voor het Olympisch Stadion en op zaterdag een 5 km-lange Sky Radio Good Morning Run in het Amsterdamse Bos aangeboden. Velen kiezen er echter voor met de hele familie een weekendlang te genieten van de talrijke Amsterdamse toeristische attracties.

ING NK Bedrijven Estafette Marathon
Een populair onderdeel van het evenement is de ING NK Bedrijven Estafette Marathon. In teamverband kunnen bedrijven de hele marathon lopen. Voor het tweede jaar staat bovendien de Nederlandse titel voor beste bedrijventeam in Ekidenvorm op het spel. Een Ekiden is een estafette over 42,195 km in zes etappes. Voor iedere sportieve loper een prima kans om de sfeer van deze internationale marathon te proeven. De estafette marathon is voor bedrijven tevens een aantrekkelijke combinatie van netwerken en hardlopen. Immers bedrijven ontmoeten elkaar voor, tijdens en na het lopen. Start en finish vinden plaats voor de eretribune in het Olympisch Stadion. Voor het stadion zal een luxe hal worden ingericht waar de maximaal 150 deelnemende bedrijven een exclusieve ontvangst krijgen aangeboden. Inschrijving is t/m vrijdag 28 september 2008 of tot het maximaal aantal teams bereikt is mogelijk op www.ingamsterdammarathon.nl, waarbij een deel van de opbrengst wordt afgedragen aan UNICEF.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht