Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Datum: 19 maart 2008

Onderwerp: drs. Inez Pijnenburg-Adriaenssens wordt nieuwe burgemeester Heerde

Mevrouw drs. W.R.J.M. Pijnenburg-Adriaenssens, tot voor kort waarnemend burgemeester van Neder-Betuwe, wordt de nieuwe burgemeester van Heerde. Op woensdagavond 19 maart heeft de gemeenteraad besloten om haar voor te dragen voor deze functie bij minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken.

Mevrouw Pijnenburg is 58 jaar oud en is lid van de VVD. Zij heeft ervaring als raadslid (1996- 2002) en wethouder (2002 - 2006) van Arnhem, als statenlid van de provincie Gelderland (1999 - 2002) en als waarnemend burgemeester van de gemeente Neder-Betuwe (juli 2007 - maart 2008). Voordat zij de politiek inging, was zij jarenlang werkzaam als docente Frans en als decaan op diverse middelbare scholen. Mevrouw Pijnenburg is gehuwd en heeft 2 kinderen.

De gemeenteraad draagt mevrouw Pijnenburg voor bij de minister van Binnenlandse Zaken. Wanneer de minister deze voordracht aanvaardt, zal de nieuwe burgemeester officieel op 16 mei haar intrede doen in de gemeente. De huidige waarnemend burgemeester, C. van der Vliet, neemt op 13 mei afscheid.