LearningGuide voor meer efficiency in zorgsector


'S-HERTOGENBOSCH, 20080222 -- Ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, klinieken, artsen, specialisten maar ook verpleegkundigen in de thuiszorg moeten efficiënter werken, kosten besparen en meer en betere kwaliteit leveren. Gelijktijdig wordt meer gevraagd van onderlinge samenwerking binnen de hele zorgketen waardoor nog eens extra beslag wordt gelegd op de toch al kostbare tijd van allen die in de zorg werkzaam zijn.

Tijdens de beurs Zorg en ICT die op 19 en 20 maart wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, bewijst LearningGuide Solutions hoe met haar LearningGuides zorginstellingen nieuwe electronische zorginformatiesystemen snel en effectief kunnen invoeren, zonder ingewikkelde en tijdrovende opleidingsprogramma's. Zo biedt de LearningGuide voor EPD (Electronisch Patienten Dossier) directe ondersteuning op de werkplek als het nodig is. De LearningGuide voor EPD is er altijd en de verworven kennis is blijvend.

De LearningGuide voor EPD is een innovatief elektronisch support systeem voor informeel leren op ieders werkplek, direct toegankelijk en altijd met een antwoord op een vraag of probleem. Hierdoor kan praktisch ononderbroken worden doorgewerkt. De productiviteit van medewerkers neemt zienderogen toe, de efficiency wordt verbeterd en de kosten voor opleiding en helpdeskondersteuning gaan drastisch omlaag. Met steeds het juiste antwoord op een vraag of oplossing voor een probleem draagt de LearningGuide voor EPD bijna ongemerkt bij aan de totale kwaliteitsverbetering in zorg en dienstverlening van zorginstellingen.

De inhoud (content) van iedere LearningGuide is van vitaal belang. Dat geldt ook voor de LearningGuide voor EPD. Optimaal toegesneden op toegepaste werkprocessen en procedures, desktop- en bedrijfsapplicaties. De content is natuurlijk afgestemd op de leverancier van het EPD of zorginformatiesysteem, zoals voor onder meer de systemen van Chipsoft, iMedOne, Cura of Ecaris.

Er is natuurlijk ook een LearningGuide voor tal van andere toepassingen voor verbetering van efficiency en productiviteit binnen de zorgsector, waaronder MS Office, LearningGuides voor migratieprocessen, invoering van nieuwe procedures, het werken met document management systemen en ERP-oplossingen. Tijdens de beurs Zorg en ICT krijgt de bezoeker van de LearningGuide stand ook daarvan een overtuigend bewijs.