Meerderheid Amsterdammers wil stijlvolle boulevard bij Muziekgebouw


AMSTERDAM, 20080319 -- Een stijlvolle boulevard rondom het Muziekgebouw aan het IJ, waar men 24 uur per dag terecht kan voor vertier. Uitbreiding van het metronetwerk naar Amstelveen en Amsterdam-West. Het instellen van meer voetgangersgebieden. Een meerderheid van de Amsterdammers steunt deze plannen van de VVD Amsterdam, zo blijkt uit een onderzoek van Stadspeil.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de helft van de Amsterdammers voor een autovrije of autoluwe binnenstad is en dat de meerderheid vindt dat er meer activiteiten en evenementen in Amsterdam moeten plaatsvinden. De helft van de Amsterdammers is het eens met de VVD Amsterdam en vindt dat Amsterdam een city that never sleeps moet worden. Slechts een kwart is het hiermee oneens.

Aanleiding voor dit onderzoek is het stuk `Amsterdam Successtad' dat de VVD Amsterdam onlangs presenteerde. Hierin formuleert zij haar ideaal voor de nabije toekomst: om van Amsterdam een city that never sleeps te maken. De VVD Amsterdam heeft een aantal plannen bedacht om haar ambitie te kunnen realiseren. Stadspeil onderzocht door middel van een online onderzoek wat Amsterdammers zelf van deze plannen vinden.





Stadspeil