Fortis Bank

Hongkong / Sjanghai / Brussel / Utrecht, 19 maart 2008

Ping An en Fortis willen een wereldwijd partnerschap in vermogensbeheer aangaan

Ping An heeft het voornemen een belang van 50% in Fortis Investments te verwerven

Fortis en Ping An Insurance (Group) Company of China, Ltd. ("Ping An" of "Ping An Group") maken vandaag gezamenlijk bekend dat zij een Memorandum of Understanding ("MoU") hebben getekend om een wereldwijd partnerschap in vermogensbeheer te vormen. Ping An is voornemens een aandelenbelang van 50% in Fortis Investments*, de wereldwijde vermogensbeheerdivisie van Fortis te verwerven voor een bedrag van 2,15 miljard (RMB 24,02 miljard**). Door middel van dit partnerschap zal Ping An een impuls kunnen geven aan haar strategie om wereldwijd vermogensbeheeractiviteiten en een Qualified Domestic Institutional Investor ("QDII") platform op te zetten terwijl Fortis de ontwikkeling van haar activiteiten in China en Zuidoost Azië aanzienlijk zal kunnen versnellen.

Volgens de MoU zal Fortis Investments worden omgedoopt in "Fortis Ping An Investments", "" in het Chinees. De Raad van Bestuur van Fortis Ping An Investments zal bestaan uit twaalf leden: twee uitvoerende, zes niet-uitvoerende en vier onafhankelijke leden. Fortis en Ping An zullen ieder drie niet-uitvoerende leden voordragen en twee onafhankelijke leden voorstellen. Het topmanagement van de onderneming blijft onveranderd en zal profiteren van de op Azie toegesneden expertise van vooraanstaande bestuurders van Ping An. Beide aandeelhouders onderschrijven de huidige strategie van Fortis Investments.

Dankzij de voorgestelde transactie zal met Fortis Ping An Investments een unieke vermogensbeheerder worden gevormd, die zal kunnen profiteren van twee aanzienlijke thuismarkten, de Benelux en China, en van de overduidelijke synergievoordelen en de wereldwijde schaalvergroting door de integratie van ABN AMRO Asset Management. Het partnerschap, met de gecombineerde hoogwaardige expertise in de sector en productdiversificatie, zal eveneens kunnen profiteren van specifieke gedeelde kennis, waaronder de wederzijdse uitwisseling van personeel en het aanbieden van adviesdiensten. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat het partnerschap zal uitmonden in zowel hogere groei op de lange termijn als verbetering van de kwaliteit en diversificatie van de winst. Fortis Ping An Investments blijft geconsolideerd door Fortis. Fortis Investments is op 31 december 2007 voor ongeveer EUR 23 miljoen (exclusief voorzieningen) blootgesteld aan CDO's en CLO's. Fortis gaat akkoord om Ping An volledig te vergoeden voor eender welke waardeverminderingen.

Vorig jaar november nam Ping An een aandelenbelang van 4,18% in Fortis, dat daarna werd verhoogd naar 4,99%. Sindsdien hebben beide bedrijven verscheidene opties voor potentiële samenwerking onderzocht, waarbij vermogensbeheer prioriteit kreeg. Vermogensbeheer is een van de aantrekkelijkste sectoren binnen de financiële dienstverlening door de groei van de persoonlijke welvaart, de gestegen vraag naar pensioenvoorzieningen en de bloeiende economie in China en andere opkomende markten.

Peter Ma Mingzhe, Voorzitter en CEO van Ping An: "Het voorgestelde partnerschap is een unieke en grote investeringskans. Het past perfect bij de langetermijnontwikkelingsstrategie

van Ping An en is tegelijkertijd volledig in overeenstemming met onze eisen voor onze investeringen. Door dit partnerschap kunnen hoge financiële baten en stabiele kasstromen worden gegenereerd en bovendien profiteert Ping An van de rijke merkgeschiedenis, het kwaliteitsmanagement, het gediversifieerde productaanbod en de sectorkennis die Fortis en ABN AMRO door de jaren heen hebben ontwikkeld. Bij elkaar genomen, zullen deze voordelen een flinke impuls betekenen voor de inspanningen van Ping An om een concurrerend wereldwijd platform voor financiële dienstverlening te ontwikkelen. Op basis van het enorme wereldwijde groeipotentieel van de vermogensbeheersector, vooral in China, zal Fortis Ping An Investments snel een belangrijke winstgenerator voor Ping An moeten worden. Door het opvoeren van onze kernactiviteiten in vermogensbeheer op onze thuismarkt ondersteunt deze transactie eveneens de versterking van onze algehele concurrentiekracht en de implementatie van onze uitgebalanceerde three business pillars strategie, gericht op verzekeringen, bankieren en beleggen/vermogensbeheer. Tot slot zal door dit nieuwe partnerschap het merk Ping An worden geïntroduceerd op toonaangevende wereldwijde financiële markten door middel van een gevestigd netwerk waardoor wij een werkelijke internationaal gediversifieerde financiële dienstverlener worden."

Jean-Paul Votron, CEO van Fortis: "De vorming van een wereldwijd platform door de combinatie van Fortis Investments en het merendeel van de vermogensbeheeractiviteiten van ABN AMRO ***met Ping An biedt een unieke gelegenheid om onze groeiplannen voor vermogensbeheer te versnellen, met name in markten met hoge groei zoals China en overige delen van Azië. Wij hebben steeds gezegd dat er schaalgrootte en expertise nodig is om in deze sector op wereldwijd niveau effectief te kunnen concurreren. De recente ontwikkelingen als de overname van ABN AMRO en de vorming van dit belangrijke partnerschap met Ping An zijn voorbeelden van de wereldwijde reikwijdte van onze ambities als bedrijf. De combinatie van Fortis Investments en ABN AMRO Asset Management, met vermogen onder beheer van rond de EUR 245 miljard***, was de beslissende eerste stap. Hiermee worden belangrijke synergievoordelen gerealiseerd en verstevigen wij onze aanwezigheid wereldwijd. Ons partnerschap met Ping An geeft ons unieke toegang tot de snelgroeiende Chinese en Aziatische markten, waarbij onze klanten zullen profiteren van de gevestigde merknaam en het uitgebreide distributienetwerk van Ping An. De strategische groeiambities van zowel Fortis als Ping An liggen op één lijn en samen vormen wij een daadwerkelijk wereldwijde vermogensbeheerder met groter winstgroeipotentieel voor de toekomst."

De transactie is onderhevig aan definitieve overeenkomsten en de goedkeuring van de toezichthouders.

Merrill Lynch trad op als exclusief financieel adviseur voor Fortis en JP Morgan deed hetzelfde voor Ping An.


* Fortis Investments is de handelsnaam van Fortis Investment Management bedrijvengroep. Voor verdere informatie over de transactie verwijzen wij u naar de berichtgeving van de aankondiging op de Sjanghai Stock Exchange en de Hong Kong Stock Exchange.
**Op basis van een wisselkoers van RMB 11,17 voor 1 euro van 17 maart 2008
***Alle cijfers zijn pro-forma en na de integratie van de activiteiten van ABN AMRO Asset Management. Artemis, M&C, IAM, Teda, VAM en River Road AM zijn niet opgenomen in de transactie met Ping An. Fortis wil deze entiteiten apart van Fortis Investments beheren. De Braziliaanse vermogensbeheeractiviteiten werden eerder verkocht aan Santander en zijn eveneens niet opgenomen.

Fortis Investments
Fortis Investments is een wereldwijde asset manager met diverse vestigingen en een ruim productaanbod. Na de integratie met de vermogensbeheeractiviteiten van ABN AMRO Asset Management heeft Fortis Investments pro- forma vermogen onder beheer van EUR 245 miljard met meer dan 50% van de baten afkomstig van derden. Met een dominante marktpositie in Europa, een aanzienlijke positie in Azië en een grotere aanwezigheid in Noord- en Zuid-Amerika is Fortis Investments een daadwerkelijke wereldwijde vermogensbeheerder met verkoopkantoren en 40 eigen beleggingscentra in Europa, de VS en Azië. Fortis Investments biedt internationale beleggingsoplossingen en voldoet aan de behoeften en vereisten van lokale institutionele en particuliere beleggers. Het gecombineerde bedrijf telt rond de 2000 medewerkers, waarvan 600 beleggingspecialisten. De activiteiten omvatten portefeuillebeheer voor institutionele klanten en beheer van mutual funds als het Fortis
---

Fortis L Fund dat straks circa 160 subfondsen omvat. Fortis Investments is een klantgeorienteerde organisatie die een gedisciplineerd beleggingsproces volgt om te voldoen aan de diverse wensen en behoeften van de klant.

Ping An
Ping An is het eerste geïntegreerde conglomeraat in financiële dienstverlening in China dat zijn kernactiviteiten in verzekeren heeft samengebracht met effectenhandel, commercial banking, vermogensbeheer en lijfrentes voor ondernemingen en daarmee een hoogst efficiënt en gediversifieerd bedrijfsprofiel heeft gerealiseerd. Ping An is in 1988 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Shenzhen. Op 30 juni 2007 had de onderneming circa 244.000 agenten en meer dan 50.000 full-time medewerkers. Ultimo juni 2007 bedroegen het geconsolideerde balanstotaal en het totale eigen vermogen van Ping An onder IFRS respectievelijk RMB 617,8 miljard (circa EUR 60,1 miljard) en RMB 97,6 miljard (circa EUR 9,5 miljard). Ping An is genoteerd op de op de aandelenbeurzen van Hongkong (2318) en Sjanghai (601318) met een gecombineerde marktkapitalisatie van RMB 483,0 miljard (circa EUR 44,7 miljard) per 29 februari 2008. Ping An is de op een na grootste levensverzekeraar (op basis van premie-inkomen) en de op twee na grootste P&C verzekeraar. De recentste resultaten van Ping An vindt u in de aankondiging van de resultaten over 2007. Meer informatie over Ping An vindt u op: www.pingan.com , de website van de Shanghai Stock Exchange (http://www.sse.com.cn/sseportal/ps/zhs/home.html) en die van de Hong Kong Stock Exchange (http://sc.hkex.com.hk/gb/www.hkex.com.hk/index_c.htm ).

Fortis
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 32,3 miljard (29/02/2008), behoort Fortis tot de 15 grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in meer dan 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com