Gemeente Delfzijl

Subsidie voor Stichting Archeologisch Informatiepunt Oost Fivelingo

Stichting Archeologisch Informatiepunt Oost Fivelingo krijgt van de gemeente Delfzijl 3.000 euro voor de bewegwijzering van een fietsroute door Delfzijl. De fietsroute is een onderdeel van het onlangs geopende archeologisch informatiepunt (AIP) in de Nicolaikerk te Appingedam.

Het AIP is erop gericht bezoekers het archeologische verleden van de directe omgeving te laten ontdekken. In het AIP kunnen bezoekers een kleine expositie en DVD-presentatie zien over het thema Water en Wierden. Ook maken twee fietsroutes onderdeel uit van het programma. Er zijn twee fietsroutes ontwikkeld. Eén route gaat door de gemeenten Appingedam, Loppersum en Delfzijl. De tweede route start in Delfzijl en gaat via Farmsum door Weiwerd, Heveskes, Termunterzijl, Punt van Reide, Dallingeweer, Termunten, Woldendorp, Nieuwolda, Wagenborgen, via Amsweer terug naar Farmsum. De route eindigt bij het NS-station in Delfzijl.

De Stichting Archeologisch Informatiepunt Oost Fivelingo versterkt de toeristische en recreatieve aantrekkelijkheid van dit gebied. Bovendien zijn de ontwikkelde fietsroutes een goede aanvulling op het bestaande fietsroutenetwerk.