Gemeente 's-Hertogenbosch

Kinderen planten bomen in Rosmalen
Boomfeestdag 2008 in 's-Hertogenbosch
Afgelopen woensdag hebben zo'n dertig kinderen uit Rosmalen tijdens de Nationale Boomfeestdag struiken geplant. Kinderen van de Herman Broerenschool uit Rosmalen hebben dit jaar struiken geplant in het buitengebied in Rosmalen. Er zijn veel verschillende struiken geplant, namelijk Zomereik, ruwe Berk, zwarte Elst, Lijsterbes, Hazelaar, Gelderse roos en Vuilboom. De kinderen kregen hulp van wethouder Eugster. Naast de kinderen waren ook begeleiders van de school en groenmedewerkers van de afdeling Beheer Openbare Ruimte aanwezig.

Waarom een Feest voor Bomen?
De Nationale Boomfeestdag is een jaarlijks terugkerend evenement. De gemeente 's-Hertogenbosch neemt al een ruim aantal jaren, met succes, deel aan dit feest. Op deze dag wordt voornamelijk de schoolkinderen (en indirect hun ouders en verzorgers) gewezen op het nut en het belang van bomen. Het thema voor de Boomfeestdag van 2008 is: 'Boom zoekt kind'.

Kleurwedstrijd
Dit jaar heeft de gemeente voor de derde keer een kleurwedstrijd met de kinderen die dit jaar meedoen aan de Boomfeestdag georganiseerd. Afgelopen woensdag kregen drie kinderen die de kleurplaat het mooist hebben ingekleurd een prijs. De kleurplaat staat in het teken van het thema van dit jaar, namelijk Boom zoekt kind.

Thema Boom zoekt kind
Bomen in woonwijken zorgen ervoor dat iedereen zich lekkerder en gezond voelt: de lucht is schoner en zorgen voor sfeer. Bomen zijn ecologisch van belang, maar ook economisch en sociaal: groene, bomenrijke wijken maken dat mensen meer contact met elkaar hebben en dat men er graag woont.