Gemeente 's-Hertogenbosch

Tweede zwerfafvaldag Den Bosch groot succes
Op zaterdag 15 maart organiseerde de gemeente voor de tweede keer een zwerfafvaldag. Deze zwerfafvaldag is een onderdeel van de campagne tegen zwerfafval "Samen voor een schoon 's-Hertogenbosch". Verenigingen en individuele inwoners konden zich inzetten voor een schonere stad door het opruimen van zwerfafval.

Dit jaar is er meer dan 2000 kilo opgeruimd. Dat is 900 kilo meer dan in 2007, het eerste jaar van deze actie. Ruim 340 deelnemers startten vanaf vijf locaties in de stad. Zij vertrokken vanaf daar naar de omgeving die zij schoon zouden gaan maken. De deelnemers verbaasden zich erover dat er zoveel zwerfafval gevonden werd. "Als je zo de wijk inloopt, dan denk je dat het wel meevalt. Maar als goed kijkt vooral in de struiken dan vind je van alles, van papier tot blikjes", zegt een van de deelnemers. Er zijn ook zaken gevonden als computers, televisies, winkelkarretjes, enzovoort.

Goed initiatief
De meeste deelnemers vinden de actie een goed initiatief en doen volgend jaar graag weer mee. "Ik ben heel blij met de inzet van de mensen. We hopen op deze manier onze inwoners iets bewuster te maken van zwerfafval", zegt wethouder Eugster. "De gemeente organiseert volgend jaar weer een zwerfafvaldag. Hopelijk doen er dan nog meer mensen en verenigingen mee aan deze actie!".