Gemeente Gulpen-Wittem
PERSUITNODIGING / PERSBERICHT

Gulpen-Wittem, 13 maart 2008

Onderwerp: VerkeersVeiligheidsProject Heuvelland krijgt nieuw leven ingeblazen

Op 19 maart 2008 vanaf 14.30 uur wordt de aftrap gegeven voor het vernieuwde Verkeersveiligheidsproject Heuvelland (VVPH) in De Heerenhof, Heerenhofweg 9 in Mechelen. U bent van harte uitgenodigd om bij deze middag aanwezig te zijn.

Het samenwerkingsverband van de gemeenten Eijsden, Gulpen-Wittem, Margraten, Meerssen, Vaals en Valkenburg aan de Geul bestaat al sinds 1989, maar maakt nu een nieuwe start. Het doel van het VVPH is het beïnvloeden en verbeteren van het verkeersgedrag en de verkeersmentaliteit om zodoende een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid. De reden van de nieuwe start is de vernieuwde projectstructuur van het VVPH. Na de evaluatie in 2006 is besloten dat de twee pijlers educatie & voorlichting een centralere rol krijgen en dat het verkeersveilig- heidsnetwerk in de regio wordt versterkt.

Op woensdag 19 maart vindt de aftrap van het vernieuwde VVPH plaats. Wethouder J. Bormans van Gulpen-Wittem en voorzitter Verkeersveiligheidsproject Heuvelland: 'Verkeersveiligheid in Zuid-Limburg is een onderwerp dat nooit genoeg aandacht kan krijgen. Ik ben als voorzitter dan ook erg verheugd dat het VVPH een nieuwe start maakt. Samen streven we erna om in de regio Heuvelland nog meer mensen bewust te maken van hun verkeersgedrag met als doel het aantal verkeersongevallen te verminderen. In de provincie Limburg is dit samenwerkingsverband op het gebied van verkeersveiligheid uniek'.

Het programma van 19 maart ziet er als volgt uit:

14.30 uur Ontvangst in de Heerenhof in Mechelen

15.00 uur Start programma. Sprekers: De heer J. Bormans, voorzitter van het VVPH en wethouder Verkeer & Vervoer van de gemeente Gulpen-Wittem, en de heer N. Lebens, deputé van de Provincie Limburg

15.30 uur Ondertekening convenant door de zes wethouders van de deelnemende gemeenten.

15.40 uur Presentatie website www.vvph.nl

16.00 uur Verkeersquiz; hoe goed kent u de regels?

16.40 uur Afsluitende borrel

Namens alle medewerkers van het VVPH hopen we u op deze feestelijke en leerzame middag te mogen begroeten.

- EINDE PERSUITNODIGING -