MediaPlaza


Business Continuity Management
Datum: donderdag 20 maart 2008
Tijd: 09:30 - 17:00 uur
Plaats: Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht
Prijs: 699 Euro excl. BTW
Maximaal 25 deelnemers

Business Continuity Management (BCM) behandelt alles wat te maken heeft met het laten overleven van een organisatie tijdens een calamiteit. Dit betreft zowel voorbereiding als het adequaat reageren tijdens de crisis. De masterclass BCM richt zich voornamelijk op het mechanisme van het inrichten van Business Continuity Management in uw organisatie. Zodat u na afloop weet waar u moet beginnen en wat u moet doen.

Het is een praktische en pragmatische masterclass en wordt gegeven door Jacques Cazemier en Christ Reniers van Verdonck, Klooster & Associates. Deze twee docenten hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van organisaties bij het uitvoeren van en treffen van voorbereidingen voor BCM. De docenten hebben ervaring opgedaan bij de overheid en in het bedrijfsleven.

Programma
Het eerste deel behandelt het reageren tijdens een crisissituatie met onder andere: wat wordt er van de directie en het management verwacht, hoe en wat te communiceren, hoe ervoor te zorgen dat cruciale bedrijfsonderdelen weer op gang komen, hoe over te gaan naar een normale situatie en wat te doen op het gebied van nazorg.

Het tweede deel gaat over alle voorbereidingen die getroffen hadden kunnen worden, waarmee het overleven van een calamiteit zekerder wordt. Hierin komen onder andere onderwerpen als crisis management team, handboek, continuĂŻteitsplan, crisis communicatieplan, onderhoud, beheer, oefening en evaluatie aan de orde.

Doelgroep
De masterclass is bestemd voor mensen die met het onderwerp te maken krijgen of ermee te maken hebben. Op management- en directieniveau en medewerkers die betrokken zijn bij het uitvoeren of inrichten van BCM. Er is enige voorkennis, technische achtergrond of ervaring met informatiebeveiliging en/ of ICT noodzakelijk.
Docenten
Jacques Cazemier
Ing. Jacques Cazemier beschikt over een brede kennis en ervaring op het terrein van informatiebeveiliging en van kwaliteitsbeheersing bij het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van geautomatiseerde systemen. Hij is de afgelopen jaren betrokken geweest bij alle facetten van het inzetten daarvan. Jacques is werkzaam bij Verdonck, Klooster & Associates. De laatste jaren is Jacques vooral betrokken geweest bij beleids-, organisatorische en planningsaspecten van informatiebeveiliging en het ontwikkelen daarvan, met aandachtsgebieden als informatiebeveiligingsbeleid, risico analyse methodes en beveiligingsarchitecturen. Voor het vertalen van architecturen naar concrete maatregelen heeft hij technici aangestuurd. Het begeleiden van organisaties die informatiebeveiliging structureel onderdeel maken van hun bedrijfsvoering, het inrichten van beveiligingsorganisaties (ISMS) en BCM zijn gebieden waar hij resultaten boekte. Daarnaast is hij hoofddocent binnen het MSIT en MISM programma (Master of Security of Information Technology en Master of Information Security Management) bij TIAS Business School. . Christ Reniers
Ir. Christ Reniers is vanaf 2001 als senior consultant informatiebeveiliging werkzaam bij Verdonck, Klooster & Associates (VKA). Christ heeft meer dan 15 jaar ervaring met informatiebeveiliging. Hij adviseert de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven bij het organiseren en inrichten van informatiebeveiliging. Als senior consultant weet hij de eisen vanuit de bedrijfsprocessen te vertalen in concrete security oplossingen bij diverse organisaties in de rijksoverheid, de OOV-sector, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Hij heeft ervaring met diverse relevante security standaards, zoals de ISO17799, ITIL Security Management, VIR, A&K-analyse, RIP, etc. Christ presenteert en publiceert regelmatig over informatiebeveiliging.

Meer informatie?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Annette Beerepoot via telefoonnummer 030 291 4165 of e-mail annette.beerepoot@mediaplaza.nl. inschrijven